Kunstenaar Alexsandro Palombo, bekend om zijn satirische modecartoons, nam de matriarch van de Simpsons onder handen en hulde haar in iconische outfits. Met zijn reeks wilde Palombo tonen dat er een Marge Simpson schuilt in iedere vrouw.

De oprichter van de blog Humor Chic Alexsandro Palombro brengt hulde aan Marge Simpson met een reeks beelden van de cartoonfiguur in belangrijke outfits uit de geschiedenis van de mode. Zo kruipt het gele figuurtje in de huid van Coco Chanel, Geri Halliwell in haar ultrakorte Union Jack jurk, Elizabeth Hurley in de veiligheidsspeldenjurk van Versace en heel wat andere sterren in legendarische looks. Ook de cover voor Playboy van Kate Moss die in januari verschijnt, werd opgenomen in de lijst.

'Er is een Marge Simpson aanwezig in iedere vrouw en met dit eerbetoon wilde ik de magie tonen die iedere vrouw bezit: de kracht, vrouwelijkheid, elegantie, erotiek en schoonheid,' vertelde de kunstenaar aan de Britse Vogue.

Hij selecteerde de outfits zeer zorgvuldig op basis van de invloed die ze gehad hebben op de stijl van de laatste honderd jaar. 'We beschouwen deze kleren misschien niet als kunst, maar de esthetische visie die ze uitstralen, heeft een belangrijke rol gespeeld in de emancipatie van de vrouw sinds 1900. In heel wat gevallen is het de jurk die de vrouw in een icoon heeft veranderd, maar het kan even goed dat de persoonlijkheid van de vrouw net de jurk heeft belicht,' aldus Palombo. (LP)

Kunstenaar Alexsandro Palombo, bekend om zijn satirische modecartoons, nam de matriarch van de Simpsons onder handen en hulde haar in iconische outfits. Met zijn reeks wilde Palombo tonen dat er een Marge Simpson schuilt in iedere vrouw. De oprichter van de blog Humor Chic Alexsandro Palombro brengt hulde aan Marge Simpson met een reeks beelden van de cartoonfiguur in belangrijke outfits uit de geschiedenis van de mode. Zo kruipt het gele figuurtje in de huid van Coco Chanel, Geri Halliwell in haar ultrakorte Union Jack jurk, Elizabeth Hurley in de veiligheidsspeldenjurk van Versace en heel wat andere sterren in legendarische looks. Ook de cover voor Playboy van Kate Moss die in januari verschijnt, werd opgenomen in de lijst. 'Er is een Marge Simpson aanwezig in iedere vrouw en met dit eerbetoon wilde ik de magie tonen die iedere vrouw bezit: de kracht, vrouwelijkheid, elegantie, erotiek en schoonheid,' vertelde de kunstenaar aan de Britse Vogue. Hij selecteerde de outfits zeer zorgvuldig op basis van de invloed die ze gehad hebben op de stijl van de laatste honderd jaar. 'We beschouwen deze kleren misschien niet als kunst, maar de esthetische visie die ze uitstralen, heeft een belangrijke rol gespeeld in de emancipatie van de vrouw sinds 1900. In heel wat gevallen is het de jurk die de vrouw in een icoon heeft veranderd, maar het kan even goed dat de persoonlijkheid van de vrouw net de jurk heeft belicht,' aldus Palombo. (LP)