Marc Jacobs in 20 beelden

Marc Jacobs in 20 beelden
© Twitter

De Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs wordt 50 jaar. Aan het begin van zijn carrière kwam hij nog als een verlegen jongen zijn publiek groeten na een show, ondertussen is hij uitgegroeid tot een heus sekssymbool met een torso vol tattoos.

De Marc Jacobs uit de jaren tachtig is het schoolvoorbeeld van een nerd met lange haren en een te grote bril. Hij gaf toe niet veel met zijn uiterlijk bezig te zijn en het duurde nog zeker tot 2006 eer hij wat meer moeite deed met zijn voorkomen. "Twintig jaar lang keek ik niet in de spiegel", vertelde Jacobs aan de New York Times. "Ik was ongelukkig over mijn uiterlijk. Die grote bril, mijn lange vettige haar, mijn te grote kleren en mijn 'wiskundeprofessor sweater'".

Vandaag, na een tijdje in de rehab te hebben verbleven, is Marc Jacobs afgetraind met de haren kortgewiekt en houdt hij ervan om op te scheppen met zijn getatoeëerde lichaam. " Ik hou van de gym", vertelt hij aan TheAge.com. "Maar ik wil me er niet te gemakkelijk bij voelen. Ik wil er niet té uitzien, begrijp je". Hij verzorgt zich nu veel beter, zijn kleren zijn strakker en hij is slanker en gebruind. Hij durft nu meer risico's te nemen, zo houdt hij van rokken voor mannen en draagt hij transparante jurken. Onlangs trouwde hij met zijn grote liefde Lorenzo Martone. (AV)

Marc1985 1 © Twitter

MarcDonna89 2 © Twitter

MarcJacobs89 3 © Facebook

Marc2001 4 © Reuters

Marc2001 5 © Twitter

MarcJacobs03 6 © Facebook

Marc05 7 © Reuters

MarcJacobs09 8 © Facebook

MarcJacobscoca 9 © Facebook

MarcJacobsDuffy 10 © Facebook

MarcJacobsPrada © Reuters

Marcpop © Facebook

MarcJacobsLorenzo © Instagram

MarcWarhol © Facebook

Marctattoo © Instagram

MarcPrada 11 © Facebook

MarcLeibovitz © Facebook

MarcPyama © Instagram

MarcNeville © Instagram