Vrouwen die zich als man kleden, mannen die zich als vrouw kleden, mannen en vrouwen die afwisselen tussen mannelijke of vrouwelijke kleding, maar ook mensen die zichzelf niet in een hokje willen stoppen. Gender is niet voor iedereen even duidelijk afgelijnd en dat zorgt nog vaak voor verwarring.

'We maken nog steeds geen deel uit van de traditionele visie op het leven. Mensen kunnen zich niet voorstellen dat ze iemand die trans is mee naar huis zouden nemen en voorstellen aan hun ouders. Dat is een deel van het probleem. We moeten gezien worden als mensen', licht María José toe.

María José, Rain Dove en Kate Bornstein aan het woord:

Een video van Allure en Style Like U.

(LP)

Vrouwen die zich als man kleden, mannen die zich als vrouw kleden, mannen en vrouwen die afwisselen tussen mannelijke of vrouwelijke kleding, maar ook mensen die zichzelf niet in een hokje willen stoppen. Gender is niet voor iedereen even duidelijk afgelijnd en dat zorgt nog vaak voor verwarring. 'We maken nog steeds geen deel uit van de traditionele visie op het leven. Mensen kunnen zich niet voorstellen dat ze iemand die trans is mee naar huis zouden nemen en voorstellen aan hun ouders. Dat is een deel van het probleem. We moeten gezien worden als mensen', licht María José toe.María José, Rain Dove en Kate Bornstein aan het woord: Een video van Allure en Style Like U.(LP)