Een delegatie van de BFTF overhandigde zaterdagmiddag in het Brusselse stadhuis aan schepen voor Internationale Solidariteit Ahmed El Ktibi kostuums die vervaardigd zijn uit biologische producten en tegemoet komen aan de criteria van eerlijke handel, zoals goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs. Onder leiding van de Vrienden van de Orde van Manneken Pis zette een tachtigtal mensen vervolgens koers naar de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat om het bekende ketje van een kostuumpje te voorzien.

Ook Jeanneken Pis, het zusje van het beroemde standbeeld, werd voor het eerst aangekleed met een kostuum dat het product is van eerlijke handel. "Ons doel is om de Brusselaars te sensibiliseren over hun koopgedrag", zo legt woordvoerster Antoinette Deliège van het BFTF uit. "Eerlijke handel, dat betekent ook rechtvaardige werkomstandigheden. Het wedervaren van de arbeiders in Bangladesh moet tot nadenken stemmen."

Een delegatie van de BFTF overhandigde zaterdagmiddag in het Brusselse stadhuis aan schepen voor Internationale Solidariteit Ahmed El Ktibi kostuums die vervaardigd zijn uit biologische producten en tegemoet komen aan de criteria van eerlijke handel, zoals goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs. Onder leiding van de Vrienden van de Orde van Manneken Pis zette een tachtigtal mensen vervolgens koers naar de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat om het bekende ketje van een kostuumpje te voorzien. Ook Jeanneken Pis, het zusje van het beroemde standbeeld, werd voor het eerst aangekleed met een kostuum dat het product is van eerlijke handel. "Ons doel is om de Brusselaars te sensibiliseren over hun koopgedrag", zo legt woordvoerster Antoinette Deliège van het BFTF uit. "Eerlijke handel, dat betekent ook rechtvaardige werkomstandigheden. Het wedervaren van de arbeiders in Bangladesh moet tot nadenken stemmen."