De Emmy-Awards bekronen elk jaar prestigieuze internationale televisieprojecten en figuren. Binnen verschillende categorieën worden er prijzen uitgereikt en zo is er onder meer een categorie voor 'beste kostuums'. In totaal zijn er dit jaar vijf televisieprogramma's genomineerd voor een Emmy in deze categorie, waaronder 'Downton Abbey'. Grote afwezige in dit lijstje: 'Mad Men'. Sinds 2008 komt deze Amerikaanse dramaserie steeds terug in het lijstje van Emmy-genomineerden voor beste kostuums, maar 'Mad Men' dit jaar geen kans om de prijs voor beste kostuums in de wacht te slepen.

De nominaties voor de 64e Emmy Awards zijn bekendgemaakt en weten we welke programmas en schermfiguren kans maken op deze prestigieuze awards die in verschillende categorieën worden uitgereikt. Zo wordt er onder meer een prijs toegekend aan het televisieserie met de beste kostuums. De genomineerden in deze categorie voor 2012 zijn: 'Boardwalk Empire', 'The Borgias', het ons wel bekende 'Downton Abbey', 'Game of Thrones' en 'Once Upon a Time'. Een interessant lijstje, al lijkt er ons toch een belangrijke serie uit de boot gevallen te zijn, namelijk 'Mad Men'. Dit is een Amerikaanse dramaserie die het verhaal vertelt over reclamemakers in New York op het einde van de jaren vijftig. Het is een serie met oog voor details en uitstraling.

Waarom we het vreemd vinden dat 'Mad Men' geen Emmy-nominatie binnenhaalt voor 'beste kostuums'? Van 2008 tot 2011 werd de kostuumontwerpster van 'Mad Men', Janie Bryant, elk jaar genomineerd voor een Emmy Award binnen de categorie van beste kostuums. Geen elke nominatie kon verzilverd worden met een beeldje en de prijs voor beste kostuums ging haar steeds voorbij. Dit jaar volgt er geen vijfde nominatie binnen deze categorie voor 'Mad Men'. 'Mad Men' is een serie met oog voor mooie kleding en de juiste details. Het fifties-plaatje klopt helemaal en de personages worden met uiterste zorg gekleed. Het inspireerde het modemerk Banana Republic, die een 'Mad Men'collectie op de markt bracht en het beautymerk Esthee Lauder, die een exclusieve 'Mad Men' lippenstift lanceerde.

Sinds 'Mad Men' wordt uitgezonden op de televisie is de kledingstijl een echt inspiratiebron voor veel mensen die houden van de fifties-stijl. Desondanks de populariteit bij het grote publiek, lijkt de fifties-look uit 'Mad Men' niet aan de slaan bij de critici van de Emmy Awards. (LVR)

De Emmy-Awards bekronen elk jaar prestigieuze internationale televisieprojecten en figuren. Binnen verschillende categorieën worden er prijzen uitgereikt en zo is er onder meer een categorie voor 'beste kostuums'. In totaal zijn er dit jaar vijf televisieprogramma's genomineerd voor een Emmy in deze categorie, waaronder 'Downton Abbey'. Grote afwezige in dit lijstje: 'Mad Men'. Sinds 2008 komt deze Amerikaanse dramaserie steeds terug in het lijstje van Emmy-genomineerden voor beste kostuums, maar 'Mad Men' dit jaar geen kans om de prijs voor beste kostuums in de wacht te slepen. De nominaties voor de 64e Emmy Awards zijn bekendgemaakt en weten we welke programmas en schermfiguren kans maken op deze prestigieuze awards die in verschillende categorieën worden uitgereikt. Zo wordt er onder meer een prijs toegekend aan het televisieserie met de beste kostuums. De genomineerden in deze categorie voor 2012 zijn: 'Boardwalk Empire', 'The Borgias', het ons wel bekende 'Downton Abbey', 'Game of Thrones' en 'Once Upon a Time'. Een interessant lijstje, al lijkt er ons toch een belangrijke serie uit de boot gevallen te zijn, namelijk 'Mad Men'. Dit is een Amerikaanse dramaserie die het verhaal vertelt over reclamemakers in New York op het einde van de jaren vijftig. Het is een serie met oog voor details en uitstraling. Waarom we het vreemd vinden dat 'Mad Men' geen Emmy-nominatie binnenhaalt voor 'beste kostuums'? Van 2008 tot 2011 werd de kostuumontwerpster van 'Mad Men', Janie Bryant, elk jaar genomineerd voor een Emmy Award binnen de categorie van beste kostuums. Geen elke nominatie kon verzilverd worden met een beeldje en de prijs voor beste kostuums ging haar steeds voorbij. Dit jaar volgt er geen vijfde nominatie binnen deze categorie voor 'Mad Men'. 'Mad Men' is een serie met oog voor mooie kleding en de juiste details. Het fifties-plaatje klopt helemaal en de personages worden met uiterste zorg gekleed. Het inspireerde het modemerk Banana Republic, die een 'Mad Men'collectie op de markt bracht en het beautymerk Esthee Lauder, die een exclusieve 'Mad Men' lippenstift lanceerde. Sinds 'Mad Men' wordt uitgezonden op de televisie is de kledingstijl een echt inspiratiebron voor veel mensen die houden van de fifties-stijl. Desondanks de populariteit bij het grote publiek, lijkt de fifties-look uit 'Mad Men' niet aan de slaan bij de critici van de Emmy Awards. (LVR)