In 1983 haalde Michael Jackson de hitlijsten met Billie Jean en Beat It, kweelde Nena over 99 Luftballons en was Moonlight Shadow van Mike Oldfield zowat onvermijdelijk. Het was ook het jaar dat Margaret Thatcher aan de macht kwam, dat Leopold III overleed en dat Alfred Heineken ontvoerd werd.

In 1983 verscheen ook Weekend Magazine voor het eerst. "Weekend Magazine heeft maar één doel: de lezer honderd procent ontspanning schenken, maar dan wel ontspanning op niveau", zo klonk het in dat eerste nummer. De mix van interviews in de cultuur- en tv-wereld, sportinterviews, boek-, film- en theaterbesprekingen, en zelfs recepten, was inderdaad een gids voor de vrije tijd. Maar er werd nog aan de formule gesleuteld en uiteindelijk werd Weekend Magazine omgedoopt tot Weekend Knack, waarin duidelijk voor lifestyle werd gekozen. Daarvoor trok Roulartabaas Rik De Nolf in 1985 Tessa Vermeiren aan als hoofdredacteur. Het was haar taak om van Weekend Knack een toonaangevend lifestyleblad te maken. Wie Weekend Knack vandaag leest, weet dat ze met glans in dat opzet is geslaagd.

Maak kennis met de redactie in het groot

In 1983 haalde Michael Jackson de hitlijsten met Billie Jean en Beat It, kweelde Nena over 99 Luftballons en was Moonlight Shadow van Mike Oldfield zowat onvermijdelijk. Het was ook het jaar dat Margaret Thatcher aan de macht kwam, dat Leopold III overleed en dat Alfred Heineken ontvoerd werd.In 1983 verscheen ook Weekend Magazine voor het eerst. "Weekend Magazine heeft maar één doel: de lezer honderd procent ontspanning schenken, maar dan wel ontspanning op niveau", zo klonk het in dat eerste nummer. De mix van interviews in de cultuur- en tv-wereld, sportinterviews, boek-, film- en theaterbesprekingen, en zelfs recepten, was inderdaad een gids voor de vrije tijd. Maar er werd nog aan de formule gesleuteld en uiteindelijk werd Weekend Magazine omgedoopt tot Weekend Knack, waarin duidelijk voor lifestyle werd gekozen. Daarvoor trok Roulartabaas Rik De Nolf in 1985 Tessa Vermeiren aan als hoofdredacteur. Het was haar taak om van Weekend Knack een toonaangevend lifestyleblad te maken. Wie Weekend Knack vandaag leest, weet dat ze met glans in dat opzet is geslaagd.Maak kennis met de redactie in het groot