Het betreft een actie van de Amerikaanse liefdadigheidsorganisatie Meredith's Miracles, waarmee mensen bewust gemaakt moeten worden van (de gevaren van) darmkanker. De zitjes van verschillende bussen werden bekleefd met stickers van blote billen met de begeleidende tekst "NIEMAND WIL DIT ZIEN - behalve uw dokter".

BP
© BP

Darmkanker is een kanker die heel vaak voorkomt - vooral bij mannen ouder dan vijftig- maar die mits vroege diagnose goed behandeld kan worden. De stickeractie roept dus op om toch de broek te laten zakken voor een geneesheer, een onderzoek dat misschien niet zo fijn is, maar dat wel levens kan redden. In Amerika is darmkanker de tweede meest dodelijke kanker en ook in Vlaanderen sterven er jaarlijks 2000 mensen -zo'n vijf per dag- aan darmkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 8000 Belgen de diagnose darmkanker.

Maart is internationale darmkankermaand. In België loopt er onder meer een actie met blauwe armbandjes. Alle info over het initiatief kan je vinden op stopdarmkanker.be

Het betreft een actie van de Amerikaanse liefdadigheidsorganisatie Meredith's Miracles, waarmee mensen bewust gemaakt moeten worden van (de gevaren van) darmkanker. De zitjes van verschillende bussen werden bekleefd met stickers van blote billen met de begeleidende tekst "NIEMAND WIL DIT ZIEN - behalve uw dokter".Darmkanker is een kanker die heel vaak voorkomt - vooral bij mannen ouder dan vijftig- maar die mits vroege diagnose goed behandeld kan worden. De stickeractie roept dus op om toch de broek te laten zakken voor een geneesheer, een onderzoek dat misschien niet zo fijn is, maar dat wel levens kan redden. In Amerika is darmkanker de tweede meest dodelijke kanker en ook in Vlaanderen sterven er jaarlijks 2000 mensen -zo'n vijf per dag- aan darmkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 8000 Belgen de diagnose darmkanker.