Op haar vijftigste is Barbie erin geslaagd maar liefst 1 miljard schoenen te verzamelen. Geen wonder dat ze er om haar verjaardag te vieren een van de hipste designers van het moment heeft uitgepikt : Christian Louboutin.

De schoenenontwerper wordt een jaar lang de peetvader van Barbie, zo zijn Barbieproducent Mattel en Louboutin overeengekomen. Hij zal niet alleen een volledige accessoirecollectie voor haar tekenen, maar haar ook regisseren in verschillende situaties. Zo verschijnt er in december onder de titel "My Year in Paris with Christian Louboutin" een dagboek met foto's die de favoriete tijdverdrijven van Barbie en Louboutin in scène zetten. In februari ontwierp de Franse designer al een roze schoen voor de vijftigjarige blondine.

"Barbie heeft een lange traditie van designers en artiesten die haar als muze gebruiken", zegt Stephanie Cota van Mattel. "De samenwerking lag dus voor de hand. Vooral ook wegens haar passie voor schoenen".

Ann Heylens.

Op haar vijftigste is Barbie erin geslaagd maar liefst 1 miljard schoenen te verzamelen. Geen wonder dat ze er om haar verjaardag te vieren een van de hipste designers van het moment heeft uitgepikt : Christian Louboutin.De schoenenontwerper wordt een jaar lang de peetvader van Barbie, zo zijn Barbieproducent Mattel en Louboutin overeengekomen. Hij zal niet alleen een volledige accessoirecollectie voor haar tekenen, maar haar ook regisseren in verschillende situaties. Zo verschijnt er in december onder de titel "My Year in Paris with Christian Louboutin" een dagboek met foto's die de favoriete tijdverdrijven van Barbie en Louboutin in scène zetten. In februari ontwierp de Franse designer al een roze schoen voor de vijftigjarige blondine. "Barbie heeft een lange traditie van designers en artiesten die haar als muze gebruiken", zegt Stephanie Cota van Mattel. "De samenwerking lag dus voor de hand. Vooral ook wegens haar passie voor schoenen". Ann Heylens.