Vanaf deze week beginnen de wandelpauzes opmerkelijk korter te worden dan de joggedeeltes. Het eerste jogstukje is steeds kort om het lichaam op te warmen. Sommigen vragen me waarom er nooit een échte opwarming voorzien is. Wanneer ik dat zou voorschrijven zullen velen het joggen niet meer helemaal kunnen afwerken omdat hun conditie het niet toelaat. Stevig doorwandelen is ook een goede manier van opwarmen. Deze week is de laatste van de eerste helft. Dat betekent echter nog niet dat je nu al in één ruk 2.5 km zou kunnen joggen. Dus, niet gaan uittesten !

TIP
Over looptechniek wordt veel geschreven. Wat is belangrijk voor beginnende joggers ? Ze moeten vooral ontspannen lopen en ervoor zorgen dat ze tijdens het landen de voet met de hiel op de grond zetten en dit op lichtjes op de buitenkant van de hiel. Nadien de voet volledig afrollen. Niet op de toppen van de tenen lopen. Dat geeft na verloop van tijd pijn in de kuitspieren en mogelijk ook pijn aan de achillespezen. Spurters lopen op hun tenen maar wij oefenen met het vooruitzicht om langeafstandslopers te worden en die rollen heel de voet af, vanaf de hiel tot de voorvoet. Verder niet te veel aandacht besteden aan zoveel stappen in- en zoveel stappen uitademen. Dat kan alleen maar voor de nodige spanning zorgen. Wanneer je kan praten, glimlachen en joggen tegelijk is dat zeker in orde.

Mieke Boeckx
Info: www.miekeboeckx.be

Vanaf deze week beginnen de wandelpauzes opmerkelijk korter te worden dan de joggedeeltes. Het eerste jogstukje is steeds kort om het lichaam op te warmen. Sommigen vragen me waarom er nooit een échte opwarming voorzien is. Wanneer ik dat zou voorschrijven zullen velen het joggen niet meer helemaal kunnen afwerken omdat hun conditie het niet toelaat. Stevig doorwandelen is ook een goede manier van opwarmen. Deze week is de laatste van de eerste helft. Dat betekent echter nog niet dat je nu al in één ruk 2.5 km zou kunnen joggen. Dus, niet gaan uittesten !TIP Over looptechniek wordt veel geschreven. Wat is belangrijk voor beginnende joggers ? Ze moeten vooral ontspannen lopen en ervoor zorgen dat ze tijdens het landen de voet met de hiel op de grond zetten en dit op lichtjes op de buitenkant van de hiel. Nadien de voet volledig afrollen. Niet op de toppen van de tenen lopen. Dat geeft na verloop van tijd pijn in de kuitspieren en mogelijk ook pijn aan de achillespezen. Spurters lopen op hun tenen maar wij oefenen met het vooruitzicht om langeafstandslopers te worden en die rollen heel de voet af, vanaf de hiel tot de voorvoet. Verder niet te veel aandacht besteden aan zoveel stappen in- en zoveel stappen uitademen. Dat kan alleen maar voor de nodige spanning zorgen. Wanneer je kan praten, glimlachen en joggen tegelijk is dat zeker in orde. Mieke Boeckx Info: www.miekeboeckx.be