Londen is volgens Twitter en Facebook de sterkst vertegenwoordigde stad op de sociale netwerksites.

Op Facebook genereert Londen momenteel het grootste geografische netwerk, met het grootste aantal leden.

In The Telegraph verklaarde Robin Hamman, expert inzake sociale media bij het Londense consultancybureau Headshift, de prominente aanwezigheid van de stad als volgt: "Londenaars staan erom bekend een beleefde afstand te houden in de omgang met anderen. Dat maakt het gemakkelijker om een stad met 7,5 miljoen inwoners te doorkruisen, maar het ontmenselijkt hen ook. Ik ben niet verbaasd dat ze van sociale netwerken gebruiken maken om te doen wat mensen in kleinere steden en dorpen vaak vanzelfsprekend vinden."

Ook demografie speelt duidelijk een rol, zei Hamman nog: "Londen beschikt over veel jonge, welgestelde bedienden die vaak toegang hebben tot het internet."

JoÃ"lle Verstraeten

Londen is volgens Twitter en Facebook de sterkst vertegenwoordigde stad op de sociale netwerksites.Op Facebook genereert Londen momenteel het grootste geografische netwerk, met het grootste aantal leden.In The Telegraph verklaarde Robin Hamman, expert inzake sociale media bij het Londense consultancybureau Headshift, de prominente aanwezigheid van de stad als volgt: "Londenaars staan erom bekend een beleefde afstand te houden in de omgang met anderen. Dat maakt het gemakkelijker om een stad met 7,5 miljoen inwoners te doorkruisen, maar het ontmenselijkt hen ook. Ik ben niet verbaasd dat ze van sociale netwerken gebruiken maken om te doen wat mensen in kleinere steden en dorpen vaak vanzelfsprekend vinden."Ook demografie speelt duidelijk een rol, zei Hamman nog: "Londen beschikt over veel jonge, welgestelde bedienden die vaak toegang hebben tot het internet." JoÃ"lle Verstraeten