Slapen doe je best alleen of met je lief, maar weinig mensen weten dat ze hun bedstee met heel wat meer bezoekers af te rekenen krijgt. De gemiddelde matras van een half jaar oud kan wel een miljoen huisstofmijten bevatten; onaangename beestjes waar lepeltje mee liggen onmogelijk is en waar bovendien één op vier Belgen allergisch aan is.

Huisstofmijtallergie komt dus even vaak voor als pollenallergie maar heeft wel een veel grotere impact op onze slaap- en levenskwaliteit. Van pollenallergie heb je immers enkel

last in het pollenseizoen terwijl een allergie aan huisstofmijt je elke dag parten speelt. Een gezond slaapklimaat is dus van uiterst belang in de strijd voor een betere slaap, maar hoe krijg je jouw matras en hoofdkussen vrij van huisstofmijt?

SmartSleeve, ontwikkeld door de Bekaert Academy, doet alvast een aardige duit in het huismijtvrije zakje. Alle matras- en kussenbeschermers van hun Sleep Allergen Protected gamma bevatten immers microcapsules met actieve probiotica die, verspreid over het hele oppervlak, een gezonde microflora installeren die al binnen de twee weken de kans op allergische reacties aanzienlijk zou verkleinen. Maar liefst 90% van alle huisstofmijt in de matras en het kussen worden dankzij de innovatieve Purotex capsuletechnologie opgeruimd.

Eigenlijk kan u voor heel wat slaapproblemen bij SmartSleeve terecht. Ook wie af wil van lastig zoemende muggen, stress of overmatig zweten in bed kan beroep doen op de slaaptechnologie van dit Belgische merk. Wie een kijkje wil nemen in hun uitgebreid gamma matras- en kussenbeschermers voor volwassenen en baby's doet dat best via hun website. (KS)

Slapen doe je best alleen of met je lief, maar weinig mensen weten dat ze hun bedstee met heel wat meer bezoekers af te rekenen krijgt. De gemiddelde matras van een half jaar oud kan wel een miljoen huisstofmijten bevatten; onaangename beestjes waar lepeltje mee liggen onmogelijk is en waar bovendien één op vier Belgen allergisch aan is. Huisstofmijtallergie komt dus even vaak voor als pollenallergie maar heeft wel een veel grotere impact op onze slaap- en levenskwaliteit. Van pollenallergie heb je immers enkel last in het pollenseizoen terwijl een allergie aan huisstofmijt je elke dag parten speelt. Een gezond slaapklimaat is dus van uiterst belang in de strijd voor een betere slaap, maar hoe krijg je jouw matras en hoofdkussen vrij van huisstofmijt? SmartSleeve, ontwikkeld door de Bekaert Academy, doet alvast een aardige duit in het huismijtvrije zakje. Alle matras- en kussenbeschermers van hun Sleep Allergen Protected gamma bevatten immers microcapsules met actieve probiotica die, verspreid over het hele oppervlak, een gezonde microflora installeren die al binnen de twee weken de kans op allergische reacties aanzienlijk zou verkleinen. Maar liefst 90% van alle huisstofmijt in de matras en het kussen worden dankzij de innovatieve Purotex capsuletechnologie opgeruimd. Eigenlijk kan u voor heel wat slaapproblemen bij SmartSleeve terecht. Ook wie af wil van lastig zoemende muggen, stress of overmatig zweten in bed kan beroep doen op de slaaptechnologie van dit Belgische merk. Wie een kijkje wil nemen in hun uitgebreid gamma matras- en kussenbeschermers voor volwassenen en baby's doet dat best via hun website. (KS)