Grafische ontwerpers, typografen en uitgevers zouden over ongeveer 200.000 verschillende lettertypes beschikken. Maar is dat niet teveel? Wie zich over deze of andere typografische onderwerpen wil buigen, kan daarvoor op dinsdag 20 mei terecht in Hasselt. Daar heeft dan "A-Z33" plaats, een studiedag over typografische vormgeving. Het gaat om een intiatief van de afdeling Grafisch Ontwerp en Beeldende Kunst aan de Provinciale Hogeschool Limburg.

Het typografische evenement "typography, process & space" wil niet alleen het letterontwerp op zich behandelen, maar ook hoe we omgaan met typografie en hoe het onze leefwereld mee vorm geeft.

Een van de vier sprekers is de Nederlander Gerard Unger, een bekende internationale letterontwerper, die een eredoctoraat aan de Universiteit van Hasselt krijt omdat hij niet alleen mooie en persoonlijke lettertypes ontwierp, maar ook dacht aan betere leesbaarheid en ruimte-en papierbesparende eigenschappen.

Verder zijn er workshops en debatten. Een feestje met heuse "Type-Jockeys" sluit de dag af.

De studiedag wordt gehouden naar aanleiding van een lopende tentoonstelling over lettertypes. In Place@Space maken kunstenaars, wetenschappers en designers de impact van nieuwe technologiÃ"n zichtbaar en tonen ze hoe we ze kunnen hanteren.

Ann Heylens

Typography, process & space: Dinsdag 20 mei 2008 vanaf 9.00 uur. Locatie: Z33, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt. Reservatie verplichtToegang: studenten 15 euro, anderen 40 euro (inclusief koffie, sandwich en drank).

Grafische ontwerpers, typografen en uitgevers zouden over ongeveer 200.000 verschillende lettertypes beschikken. Maar is dat niet teveel? Wie zich over deze of andere typografische onderwerpen wil buigen, kan daarvoor op dinsdag 20 mei terecht in Hasselt. Daar heeft dan "A-Z33" plaats, een studiedag over typografische vormgeving. Het gaat om een intiatief van de afdeling Grafisch Ontwerp en Beeldende Kunst aan de Provinciale Hogeschool Limburg.Het typografische evenement "typography, process & space" wil niet alleen het letterontwerp op zich behandelen, maar ook hoe we omgaan met typografie en hoe het onze leefwereld mee vorm geeft.Een van de vier sprekers is de Nederlander Gerard Unger, een bekende internationale letterontwerper, die een eredoctoraat aan de Universiteit van Hasselt krijt omdat hij niet alleen mooie en persoonlijke lettertypes ontwierp, maar ook dacht aan betere leesbaarheid en ruimte-en papierbesparende eigenschappen.Verder zijn er workshops en debatten. Een feestje met heuse "Type-Jockeys" sluit de dag af.De studiedag wordt gehouden naar aanleiding van een lopende tentoonstelling over lettertypes. In Place@Space maken kunstenaars, wetenschappers en designers de impact van nieuwe technologiÃ"n zichtbaar en tonen ze hoe we ze kunnen hanteren. Ann Heylens Typography, process & space: Dinsdag 20 mei 2008 vanaf 9.00 uur. Locatie: Z33, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt. Reservatie verplichtToegang: studenten 15 euro, anderen 40 euro (inclusief koffie, sandwich en drank).