Op vrijdag 15 mei strijkt het dansfestival Rêverie drie dagen neer in het theater 'Willemsfonds' op de vrijdagsmarkt in Gent. Liefhebbers van hedendaagse dans worden er rijkelijk bediend met dansvoorstellingen en verschillende randactiviteiten.

Dansmakers uit uiteenlopende landen komen naar Gent om er hun visie op hedendaagse dans te laten zien. Maar Rêverie wil niet alleen jonge artiesten de kans te geven om hun werk voor te stellen, het festival wil ook de afstand tussen kunstenaar en publiek te overbruggen. Gedurende vier dagen zoekt het festival dan ook naar manieren om de communicatie tussen beide te verbeteren en de dialoog te openen.

Het programma van Rêverie biedt alvast verschillende mogelijkheden om met dans bezig te zijn. Zo staat er iedere avond een dansvoorstelling op het menu en vindt op zaterdagmiddag een speciale familievoorstelling plaats. Nieuwsgierige dansfanaten kunnen op zondag een blik achter de schermen werpen tijdens de open repetities. Daarna volgt een discussie over de ontwikkelingen inzake hedendaagse dans. Op de afterparty kan het publiek zich zondag ook zelf aan een dansje wagen.

Gedurende de drie dagen kunt u doorlopend ook een fototentoonstelling bezoeken met - hoe kan het anders - dansfoto's.

Ruth Vanden Berghe

Rêverie: 15-16-17 mei, Theater Willemsfonds, Vrijdagmarkt 24, 9000 Gent. Open repetitie: De Ingang, Land Van Waaslaan 76, 9040 Gent.

Op vrijdag 15 mei strijkt het dansfestival Rêverie drie dagen neer in het theater 'Willemsfonds' op de vrijdagsmarkt in Gent. Liefhebbers van hedendaagse dans worden er rijkelijk bediend met dansvoorstellingen en verschillende randactiviteiten.Dansmakers uit uiteenlopende landen komen naar Gent om er hun visie op hedendaagse dans te laten zien. Maar Rêverie wil niet alleen jonge artiesten de kans te geven om hun werk voor te stellen, het festival wil ook de afstand tussen kunstenaar en publiek te overbruggen. Gedurende vier dagen zoekt het festival dan ook naar manieren om de communicatie tussen beide te verbeteren en de dialoog te openen.Het programma van Rêverie biedt alvast verschillende mogelijkheden om met dans bezig te zijn. Zo staat er iedere avond een dansvoorstelling op het menu en vindt op zaterdagmiddag een speciale familievoorstelling plaats. Nieuwsgierige dansfanaten kunnen op zondag een blik achter de schermen werpen tijdens de open repetities. Daarna volgt een discussie over de ontwikkelingen inzake hedendaagse dans. Op de afterparty kan het publiek zich zondag ook zelf aan een dansje wagen.Gedurende de drie dagen kunt u doorlopend ook een fototentoonstelling bezoeken met - hoe kan het anders - dansfoto's.Ruth Vanden BergheRêverie: 15-16-17 mei, Theater Willemsfonds, Vrijdagmarkt 24, 9000 Gent. Open repetitie: De Ingang, Land Van Waaslaan 76, 9040 Gent.