Heel wat mensen krijgen bij het begin van de lente kriebels om iets aan hun conditie en hun figuur te doen. De winterkilo's moeten verdwijen en de badpakken beginnen te lonken. De natuur is uitdagend met zingende vogels en het eerste groen. Je kan wekelijks via de website nieuwe info vernemen om zo op een veilige manier de conditie op te bouwen. Dé uitdaging wordt dan op tien weken tijd 5 km te leren joggen. Niet te geloven voor degenen die nu geen 100 meter kunnen lopen zonder nadien te staan puffen. Voor de ongelovige thomassen is er het bewijs dat er in Vlaanderen al vele duizenden hebben leren joggen op deze manier. Zij hebben gaandeweg de vele voordelen van joggen ontdekt.

Enkele tips :
De twee grootste fouten van beginnende joggers zijn : 1. ze proberen veel te snel te lopen 2 ze willen ineens veel te lang lopen en zijn vaak vergeten dat er jaren niet aan sport werd gedaan. Dat resulteert de dag nadien in stijve en stramme spieren. Zij willen misschien al die kostbare verloren sporttijd inhalen. Dat is natuurlijk fout. Beginnen joggen moet vooral plezierig. Loop niet te snel. Wat is te snel ? Wanneer je naar adem moet happen en niet in staat bent om te praten. De praattest is heel belangrijk ! Joggers moeten joggen en praten tegelijk. In groep is dat vaak een goed afleiding maar iemand die alleen oefent moet ook zo traag lopen dat je nog staat bent om te praten of te fluiten.

Joggen is een goedkope sport en vraagt aanvankelijk alleen een paar goede loopschoenen. Dat is noodzakelijk wil je niet binnen de kortste keren gekwetst zijn. Voor een nieuwe aankoop ga je best naar een runningspeciaalzaak die de beginnende jogger het juiste adies geeft en een paar loopschoen aanbiedt die het best passen bij hun looppatroon. Versleten af afgedankte sportschoenen vragen om ongemakken. Stel deze aankoop niet te lang uit.

Uit LOOP ! De gids voor elke loper. Van 0 naar 5, 10, 15 en 20 km van Mieke Boeckx

Mieke Boeckx
Info: www.miekeboeckx.be

Heel wat mensen krijgen bij het begin van de lente kriebels om iets aan hun conditie en hun figuur te doen. De winterkilo's moeten verdwijen en de badpakken beginnen te lonken. De natuur is uitdagend met zingende vogels en het eerste groen. Je kan wekelijks via de website nieuwe info vernemen om zo op een veilige manier de conditie op te bouwen. Dé uitdaging wordt dan op tien weken tijd 5 km te leren joggen. Niet te geloven voor degenen die nu geen 100 meter kunnen lopen zonder nadien te staan puffen. Voor de ongelovige thomassen is er het bewijs dat er in Vlaanderen al vele duizenden hebben leren joggen op deze manier. Zij hebben gaandeweg de vele voordelen van joggen ontdekt. Enkele tips :De twee grootste fouten van beginnende joggers zijn : 1. ze proberen veel te snel te lopen 2 ze willen ineens veel te lang lopen en zijn vaak vergeten dat er jaren niet aan sport werd gedaan. Dat resulteert de dag nadien in stijve en stramme spieren. Zij willen misschien al die kostbare verloren sporttijd inhalen. Dat is natuurlijk fout. Beginnen joggen moet vooral plezierig. Loop niet te snel. Wat is te snel ? Wanneer je naar adem moet happen en niet in staat bent om te praten. De praattest is heel belangrijk ! Joggers moeten joggen en praten tegelijk. In groep is dat vaak een goed afleiding maar iemand die alleen oefent moet ook zo traag lopen dat je nog staat bent om te praten of te fluiten.Joggen is een goedkope sport en vraagt aanvankelijk alleen een paar goede loopschoenen. Dat is noodzakelijk wil je niet binnen de kortste keren gekwetst zijn. Voor een nieuwe aankoop ga je best naar een runningspeciaalzaak die de beginnende jogger het juiste adies geeft en een paar loopschoen aanbiedt die het best passen bij hun looppatroon. Versleten af afgedankte sportschoenen vragen om ongemakken. Stel deze aankoop niet te lang uit. Uit LOOP ! De gids voor elke loper. Van 0 naar 5, 10, 15 en 20 km van Mieke BoeckxMieke Boeckx Info: www.miekeboeckx.be