Vanaf 1 november worden alle mannen opgeroepen om een snor te laten groeien met als doel: het grote publiek sensibiliseren en geld inzamelen voor de strijd tegen prostaatkanker. De cijfers. In België wordt ieder jaar bij meer dan 8.800 mannen prostaatkanker vastgesteld en overlijden er 1.400 aan de gevolgen van deze ziekte. Kortom, prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij de Belgische mannen.

De actie. Alle mannen worden op 1 november uitgenodigd zich glad te scheren om daarna een snor te laten groeien en te onderhouden tijdens de hele maand november. Deze nieuwe 'Mo Bros' kunnen zich inschrijven op www.movember.com en een persoonlijke 'Mo Space' aanmaken waar ze onder meer foto's kunnen plaatsen om te laten zien hoe ze hun snor piekfijn onderhouden. De Mo Brothers krijgen de opdracht om, met de steun van hun 'Mo Sistas' (partners, vriendinnen, zussen, nichten), giften in te zamelen in hun omgeving of sponsors warm te maken voor hun zaak. Het geld dat in België wordt ingezameld, zal worden gebruikt voor projecten en onderzoek rond prostaatkanker.

De initiatiefnemers. Het idee komt van Movember, een van oorsprong Australische beweging die sinds 2003 jaarlijks in november op originele wijze actie voert in de hele wereld en dit jaar voor het eerst in België. Ook de kostuumzaak Café Costume springt mee op de kar en organiseert onder meer verschillende whisky tastings waarbij ze mannen willen sensibiliseren. Als kers op de taart zal Café Costume op het einde van de maand een prijs uitreiken aan de persoon die het meeste geld heeft ingezameld voor Movember. Meer info: Movember en Café Costume.

Vanaf 1 november worden alle mannen opgeroepen om een snor te laten groeien met als doel: het grote publiek sensibiliseren en geld inzamelen voor de strijd tegen prostaatkanker. De cijfers. In België wordt ieder jaar bij meer dan 8.800 mannen prostaatkanker vastgesteld en overlijden er 1.400 aan de gevolgen van deze ziekte. Kortom, prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij de Belgische mannen. De actie. Alle mannen worden op 1 november uitgenodigd zich glad te scheren om daarna een snor te laten groeien en te onderhouden tijdens de hele maand november. Deze nieuwe 'Mo Bros' kunnen zich inschrijven op www.movember.com en een persoonlijke 'Mo Space' aanmaken waar ze onder meer foto's kunnen plaatsen om te laten zien hoe ze hun snor piekfijn onderhouden. De Mo Brothers krijgen de opdracht om, met de steun van hun 'Mo Sistas' (partners, vriendinnen, zussen, nichten), giften in te zamelen in hun omgeving of sponsors warm te maken voor hun zaak. Het geld dat in België wordt ingezameld, zal worden gebruikt voor projecten en onderzoek rond prostaatkanker. De initiatiefnemers. Het idee komt van Movember, een van oorsprong Australische beweging die sinds 2003 jaarlijks in november op originele wijze actie voert in de hele wereld en dit jaar voor het eerst in België. Ook de kostuumzaak Café Costume springt mee op de kar en organiseert onder meer verschillende whisky tastings waarbij ze mannen willen sensibiliseren. Als kers op de taart zal Café Costume op het einde van de maand een prijs uitreiken aan de persoon die het meeste geld heeft ingezameld voor Movember. Meer info: Movember en Café Costume.