De huidkleurige gebruiksvoorwerpen van Hui werken al vervreemdend omdat ze net als ons echte vel ook kleine verkleuringen en poriën bevatten, maar het wordt nog vreemder: wie het werk van Hui met de scalpel te lijf gaat krijgt een hele mikmak aan (schijnbaar) menselijke organen op zijn tapijt. Niet bepaald waar wij zaten op te wachten, maar zoals dat altijd gaat met kunst hebben deze objecten Een Bedoeling.

Cao Hui
© Cao Hui

"We moeten verder kijken dan de buitenkant", aldus Hui aan Designboom. "Het is een trend die je bij veel designers ziet: ze zijn niet tevreden met dingen te ontwikkelen die enkel uiterlijk een statement maken. Bovendien worden artiesten ook gedreven door hun verlangen naar zich inleven in andere rollen en beroepen, zoals filosoof, wetenschapper, dokter of ingenieur."

Cao Hui
© Cao Hui
De huidkleurige gebruiksvoorwerpen van Hui werken al vervreemdend omdat ze net als ons echte vel ook kleine verkleuringen en poriën bevatten, maar het wordt nog vreemder: wie het werk van Hui met de scalpel te lijf gaat krijgt een hele mikmak aan (schijnbaar) menselijke organen op zijn tapijt. Niet bepaald waar wij zaten op te wachten, maar zoals dat altijd gaat met kunst hebben deze objecten Een Bedoeling."We moeten verder kijken dan de buitenkant", aldus Hui aan Designboom. "Het is een trend die je bij veel designers ziet: ze zijn niet tevreden met dingen te ontwikkelen die enkel uiterlijk een statement maken. Bovendien worden artiesten ook gedreven door hun verlangen naar zich inleven in andere rollen en beroepen, zoals filosoof, wetenschapper, dokter of ingenieur."