In Parijs is de kunstcollectie van Japans ontwerper Kenzo dinsdag en woensdag onder de hamer gegaan. Ze bracht in totaal 1,9 miljoen euro op, wat in de lijn van de verwachtingen lag.

De 70-jarige Kenzo Takada verkocht de kunstwerken uit zijn Parijse huis vlakbij la Bastille. Hij deed ook de woonst zelf van de hand om zijn intrek te nemen in een kleiner appartement in de Franse hoofdstad.

De hoogtse prijs werd neergeteld voor een vrouwelijk pre-angkoreaans godenbeeldje uit de 8ste eeuw. De koper telde er 108.500 euro voor neer, terwijl het oorspronkelijk geschat was op 60 tot 80.000 euro. Verder waren er geen uitschieters. Een kwart bleef onverkocht.

Opvallend was dat het pronkstuk van de collectie, een tweeduizend jaar oud houten hobbelpaard uit de periode van de Han-dynastie, dat 80 tot 100.000 euro waard is, geen koper vond.

De gegadigden waren in de meeste gevallen particulieren, vooral Fransen, Belgen, Britten en Aziaten.

AFP/Ann Heylens.

In Parijs is de kunstcollectie van Japans ontwerper Kenzo dinsdag en woensdag onder de hamer gegaan. Ze bracht in totaal 1,9 miljoen euro op, wat in de lijn van de verwachtingen lag.De 70-jarige Kenzo Takada verkocht de kunstwerken uit zijn Parijse huis vlakbij la Bastille. Hij deed ook de woonst zelf van de hand om zijn intrek te nemen in een kleiner appartement in de Franse hoofdstad.De hoogtse prijs werd neergeteld voor een vrouwelijk pre-angkoreaans godenbeeldje uit de 8ste eeuw. De koper telde er 108.500 euro voor neer, terwijl het oorspronkelijk geschat was op 60 tot 80.000 euro. Verder waren er geen uitschieters. Een kwart bleef onverkocht. Opvallend was dat het pronkstuk van de collectie, een tweeduizend jaar oud houten hobbelpaard uit de periode van de Han-dynastie, dat 80 tot 100.000 euro waard is, geen koper vond. De gegadigden waren in de meeste gevallen particulieren, vooral Fransen, Belgen, Britten en Aziaten. AFP/Ann Heylens.