Eind 2005 pakte de stad Hasselt voor het eerst uit met een triÃ"nnale voor beeldende kunst, mode en design. Met niet minder dan 25.000 bezoekers mocht het project van bij de start een schot in de roos genoemd worden. De gaststad van De Smaak van de Keyser breit nu een vervolg aan dat succesverhaal.

SuperStories, zoals de tweede editie werd gedoopt, brengt opnieuw een boeiend amalgaam van exposities, voorstellingen en lezingen. Die vinden voornamelijk plaats in de vijf verschillende cultuurhuizen die de stad herbergt. Zo programmeert het Muziekcentrum een avondje rond componist Claudio Monteverdi (1567-1643), hangen in het Cultuurcentrum schilderijen van (vader en zoon) Bram Bogart en Bram Boo, en prijkt aan de muren van het Modemuseum gerenommeerde modefotografie.

Voor u wanhoopt: alle activiteiten liggen op wandelafstand van elkaar. Tussen de verschillende kunst-, mode- en designbaden door haalt u meteen dus ook een frisse neus.

Karel Deknudt

SuperStories, van 7 februari tot 10 mei in de stad Hasselt. Info: 011 29 59 77.

Eind 2005 pakte de stad Hasselt voor het eerst uit met een triÃ"nnale voor beeldende kunst, mode en design. Met niet minder dan 25.000 bezoekers mocht het project van bij de start een schot in de roos genoemd worden. De gaststad van De Smaak van de Keyser breit nu een vervolg aan dat succesverhaal. SuperStories, zoals de tweede editie werd gedoopt, brengt opnieuw een boeiend amalgaam van exposities, voorstellingen en lezingen. Die vinden voornamelijk plaats in de vijf verschillende cultuurhuizen die de stad herbergt. Zo programmeert het Muziekcentrum een avondje rond componist Claudio Monteverdi (1567-1643), hangen in het Cultuurcentrum schilderijen van (vader en zoon) Bram Bogart en Bram Boo, en prijkt aan de muren van het Modemuseum gerenommeerde modefotografie. Voor u wanhoopt: alle activiteiten liggen op wandelafstand van elkaar. Tussen de verschillende kunst-, mode- en designbaden door haalt u meteen dus ook een frisse neus.Karel Deknudt SuperStories, van 7 februari tot 10 mei in de stad Hasselt. Info: 011 29 59 77.