Met 'Cruel Intentions' opent in Kortrijk een kunsttentoonstelling met een donkere ondertoon. Jonge Belgische kunstenaars tonen er creaties met duistere bedoelingen.

Wrede gedachten en emoties, hoe die in ons leven sluipen en hoe we ermee omgaan - dat zijn de centrale thema's van 'Cruel Intentions'. Verschillende jonge artiesten tonen er creaties met al dan niet kwade bedoelingen - subtiel en soms met een vleugje humor. Onder meer Rachel Agnew - winnares van de kunstprijs de Canvascollectie -, Filip Vervaet en Nathalie Vanheule nemen deel aan het project.

De organisatie is in handen van de stad Kortrijk en het artistieke platform 'Pony Attack', dat een bindmiddel wil zijn tussen jonge kunstenaars en het publiek.

De expositie opent op vrijdag 15 mei met een vernissage vanaf acht uur 's avonds. U kunt er de collectie bekijken met een hapje en drankje, onder begeleiding van een live-band. Daarna volgen optredens van 'The Future Dead' en 'Orphan Fairytale' en een dj-set van 'Kissability dj's'.

Gelijktijdig met het openingsweekend van 'Cruel Intentions' loopt tot en met zondag het minifestival Buda@work. Daar kunt u terecht voor het betere videowerk van onder meer de Belgische Ruben Kindermans.

Ruth Vanden Berghe

'Cruel Intentions': 15 mei tot 7 juni, Paardenstallen, Broelmuseum, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk. Open: di - vrij: 14u-17 u, za- zo: 11u-18u, maandag gesloten (behalve 1 juni: 14u-17u).

Met 'Cruel Intentions' opent in Kortrijk een kunsttentoonstelling met een donkere ondertoon. Jonge Belgische kunstenaars tonen er creaties met duistere bedoelingen.Wrede gedachten en emoties, hoe die in ons leven sluipen en hoe we ermee omgaan - dat zijn de centrale thema's van 'Cruel Intentions'. Verschillende jonge artiesten tonen er creaties met al dan niet kwade bedoelingen - subtiel en soms met een vleugje humor. Onder meer Rachel Agnew - winnares van de kunstprijs de Canvascollectie -, Filip Vervaet en Nathalie Vanheule nemen deel aan het project.De organisatie is in handen van de stad Kortrijk en het artistieke platform 'Pony Attack', dat een bindmiddel wil zijn tussen jonge kunstenaars en het publiek.De expositie opent op vrijdag 15 mei met een vernissage vanaf acht uur 's avonds. U kunt er de collectie bekijken met een hapje en drankje, onder begeleiding van een live-band. Daarna volgen optredens van 'The Future Dead' en 'Orphan Fairytale' en een dj-set van 'Kissability dj's'. Gelijktijdig met het openingsweekend van 'Cruel Intentions' loopt tot en met zondag het minifestival Buda@work. Daar kunt u terecht voor het betere videowerk van onder meer de Belgische Ruben Kindermans.Ruth Vanden Berghe 'Cruel Intentions': 15 mei tot 7 juni, Paardenstallen, Broelmuseum, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk. Open: di - vrij: 14u-17 u, za- zo: 11u-18u, maandag gesloten (behalve 1 juni: 14u-17u).