Beaufort, de triÃ"nnale voor hedendaagse kunst aan de Noordzee, is aan zijn derde editie toe. Kust en kunst zijn nog steeds de belangrijkste ingrediÃ"nten van de succesformule. De editie 2009 loopt van 28 maart tot 4 oktober in het Oostends museum en in de tien kustgemeenten.

Het kunstfestival is zoals elk jaar opgedeeld in een museumbezoek en een kustgemeentenparcours. Beaufort Inside draagt deze editie de ondertitel 'herinneringen'. Hedendaagse kunstenaars gaan in het Kunstenmuseum in Oostende in dialoog met de kunstenaars uit de periode van 1930-1958. Schilderijen van frontkunstenaars uit de Eerste Wereldoorlog hangen naast werken van zeeliefhebbers als Paul Delvaux en René Magritte. De tentoonstelling gaat ook dieper in op de geschiedenis en het erfgoed van de Belgische kust.

Beaufort Outside brengt kunst op het strand, op historische sites of naar de stad. Dertig nationale en internationale hedendaagse kunstenaars werden uitgenodigd om ergens langs de kust een bestaand of nieuw kunstwerk te plaatsen. De creatievelingen gingen de uitdaging aan en creÃ"erden een samenspel tussen hun kunstwerk en de omgeving.

Annelien Boens

een praktische informatiegids kost 5 euro, te koop in de toerismekantoren / een bezoek aan Beaufort Inside kost maximum 9 euro, Beaufort Outside is gratis te bezichtigen / meer informatie op www.beaufort03.be

Beaufort, de triÃ"nnale voor hedendaagse kunst aan de Noordzee, is aan zijn derde editie toe. Kust en kunst zijn nog steeds de belangrijkste ingrediÃ"nten van de succesformule. De editie 2009 loopt van 28 maart tot 4 oktober in het Oostends museum en in de tien kustgemeenten.Het kunstfestival is zoals elk jaar opgedeeld in een museumbezoek en een kustgemeentenparcours. Beaufort Inside draagt deze editie de ondertitel 'herinneringen'. Hedendaagse kunstenaars gaan in het Kunstenmuseum in Oostende in dialoog met de kunstenaars uit de periode van 1930-1958. Schilderijen van frontkunstenaars uit de Eerste Wereldoorlog hangen naast werken van zeeliefhebbers als Paul Delvaux en René Magritte. De tentoonstelling gaat ook dieper in op de geschiedenis en het erfgoed van de Belgische kust.Beaufort Outside brengt kunst op het strand, op historische sites of naar de stad. Dertig nationale en internationale hedendaagse kunstenaars werden uitgenodigd om ergens langs de kust een bestaand of nieuw kunstwerk te plaatsen. De creatievelingen gingen de uitdaging aan en creÃ"erden een samenspel tussen hun kunstwerk en de omgeving. Annelien Boens een praktische informatiegids kost 5 euro, te koop in de toerismekantoren / een bezoek aan Beaufort Inside kost maximum 9 euro, Beaufort Outside is gratis te bezichtigen / meer informatie op www.beaufort03.be