De Nederlandse Vogue ligt onder vuur voor een controversiële fotoshoot in het mei-nummer. Voor deze foto's werd het gezicht van het topmodel Querelle Jansen helemaal zwartgeverfd. Dat schrijft de Huffington Post.

De fotoshoot in de Nederlandse Vogue is opgebouwd rond de Heritage Heroes-collectie, ontworpen door Marc Jacobs voor Louis Vuitton. De ontwerper liet zich voor deze ontwerpen, uit 2008 en 2009, inspireren door Afro-Amerikaanse iconen als Josephine Baker en Grace Jones. De Nederlandse Vogue wou met de fotoshoot het idee achter deze collectie van Jacobs voor Louis Vuitton duidelijk maken. Het model wordt geplaatst in een omgeving die de inspiratie van Jacobs voor deze collectie weerspiegelde. Het gezicht van het model voor de shoot, Querelle Jansen, werd helemaal zwart geverfd en de look werd afgewerkt met een zwarte pruik.

Maar deze fotoshoot valt niet bij iedereen in de smaak. Zo stelt de website Fashionista.com zich de vraag waarom het modeblad voor de fotoshoot niet gewoon een donkerkleurig model had kunnen nemen. Zo was het een uitgelezen kans om een donkerkleurig model een plek te geven in een fotoreportage in Vogue.

Het is ook niet de eerste keer dat het tijdschrift onder vuur komt te staan omdat het modellen een ander kleurtje gaf. Zo kwam ook de Franse editie van Vogue in de

aandacht doordat het het lichaam van Lara Stone donker verfde voor een fotoreportage. Maar ook het omgekeerde bestaat ook: zwarte modellen waarvan het gezicht witter wordt gemaakt waardoor ze een meer blanke uitstraling krijgt. (LVR)

De Nederlandse Vogue ligt onder vuur voor een controversiële fotoshoot in het mei-nummer. Voor deze foto's werd het gezicht van het topmodel Querelle Jansen helemaal zwartgeverfd. Dat schrijft de Huffington Post. De fotoshoot in de Nederlandse Vogue is opgebouwd rond de Heritage Heroes-collectie, ontworpen door Marc Jacobs voor Louis Vuitton. De ontwerper liet zich voor deze ontwerpen, uit 2008 en 2009, inspireren door Afro-Amerikaanse iconen als Josephine Baker en Grace Jones. De Nederlandse Vogue wou met de fotoshoot het idee achter deze collectie van Jacobs voor Louis Vuitton duidelijk maken. Het model wordt geplaatst in een omgeving die de inspiratie van Jacobs voor deze collectie weerspiegelde. Het gezicht van het model voor de shoot, Querelle Jansen, werd helemaal zwart geverfd en de look werd afgewerkt met een zwarte pruik. Maar deze fotoshoot valt niet bij iedereen in de smaak. Zo stelt de website Fashionista.com zich de vraag waarom het modeblad voor de fotoshoot niet gewoon een donkerkleurig model had kunnen nemen. Zo was het een uitgelezen kans om een donkerkleurig model een plek te geven in een fotoreportage in Vogue. Het is ook niet de eerste keer dat het tijdschrift onder vuur komt te staan omdat het modellen een ander kleurtje gaf. Zo kwam ook de Franse editie van Vogue in de aandacht doordat het het lichaam van Lara Stone donker verfde voor een fotoreportage. Maar ook het omgekeerde bestaat ook: zwarte modellen waarvan het gezicht witter wordt gemaakt waardoor ze een meer blanke uitstraling krijgt. (LVR)