Vorige week, op 25 september, lanceerde Europa Nostra online zijn eerste Guide to Colourful Europe.

De Europese koepelorganisatie bundelt meer dan vierhonderd erfgoedverenigingen. Met het nieuwe initiatief moet niet alleen minder bekende erfgoedsites onder de aandacht brengen, maar wil ook de gevolgen van de klimaatverandering aan de kaak stellen.

"Kleurijk" Europa valt in dit geval letterlijk te nemen: het gaat telkens om plekken waar veranderende weersomstandigheden de gebruikte kleuren bedreigen. Denk aan een pittoresk dorpje in de Franse Elzas, maatschappijkritische muurschilderingen in het Italiaanse Sardegna of de gebouwen aan de oevers van de Neva in Sint-Petersburg.

Bezoekers van de door Akzo Nobel gesteunde gids worden aangemoedigd om zelf commentaar, suggesties en foto's te leveren. Met uw hulp staan straks dus ook de Brusselse stripmuren - of waarom niet de A12 - op de lijst.

Meer info

Wim Denolf

Vorige week, op 25 september, lanceerde Europa Nostra online zijn eerste Guide to Colourful Europe. De Europese koepelorganisatie bundelt meer dan vierhonderd erfgoedverenigingen. Met het nieuwe initiatief moet niet alleen minder bekende erfgoedsites onder de aandacht brengen, maar wil ook de gevolgen van de klimaatverandering aan de kaak stellen."Kleurijk" Europa valt in dit geval letterlijk te nemen: het gaat telkens om plekken waar veranderende weersomstandigheden de gebruikte kleuren bedreigen. Denk aan een pittoresk dorpje in de Franse Elzas, maatschappijkritische muurschilderingen in het Italiaanse Sardegna of de gebouwen aan de oevers van de Neva in Sint-Petersburg.Bezoekers van de door Akzo Nobel gesteunde gids worden aangemoedigd om zelf commentaar, suggesties en foto's te leveren. Met uw hulp staan straks dus ook de Brusselse stripmuren - of waarom niet de A12 - op de lijst.Meer info Wim Denolf