Eenvoudig, elegant en draagbaar, maar met "un petit twist". Zo kan de collectie van concept store Divetain het best omschreven worden. Met die filosofie werd ook rekening gehouden bij de selectie van de merken. Alexander Wang, Pierre Hardy, Opening Ceremony, Margaux Lonnberg, People's Republic of Cashmere en het Belgische merk Saint Paul zijn slechts enkele van de merken die modegoeroe Zohaer Majhadi tijdens zijn modereizen uitzocht voor 'Divetain'. De collecties zijn bovendien erg betaalbaar en zullen exclusief bij Divetain verdeeld worden.

De idee om een concept store te openen kwam er oorspronkelijk samen met de ex-vriendin van Igor Divetain. Toen het koppel uit elkaar ging, leek dat plan echter in duigen te vallen. Igor besloot het plan dan maar op zijn eentje door te zetten en richtte zich vanaf dan voor de volle 100% op de lancering van de store. En het resultaat mag gezien worden. "Divetain is een warme en gezellige shop gelegen in een trendy en vooral hyper modieuze wijk", aldus Parijzenaar Igor Divetain.

Ook wat het aanbod betreft, hoeft Divetain niet onder te doen voor andere shops in de hippe Brusselse modewijk. "Over het algemeen heb je veel te weinig mannenwinkels", aldus Igor. "Daarom hebben we er bewust voor gekozen onze collectie specifiek op mannen te richten". Divetain en Lanhove sluiten echter niet uit dat de collectie zich in de nabije tijd ook zal uitbreiden naar vrouwen toe. "We vinden het belangrijk om voor ieder wat wils aan te bieden. Daarom voorzien we ook een beperkte vrouwencollectie en een relatief groot aanbod aan juwelen van ontwerpers als Ek Thongprasert".

Op lange termijn hopen Divetain en Lanhove de shop ook op de internationale modekaart te plaatsen. "Maar dat is nog niet voor direct. Vooraleer we dat doen, lijkt het ons een goed idee om te proberen of een online shop aanslaat", aldus Igor Divetain. De Brusselse concept store kan alvast de bekende Franse actrice Cathérine Deneuve en toonaangevende Parijse inkoopster Maria Luisa tot haar vaste klantenbestand rekenen. (LJ)

Divetain, Léon Lepagestraat 12, 1000 Brussel

Eenvoudig, elegant en draagbaar, maar met "un petit twist". Zo kan de collectie van concept store Divetain het best omschreven worden. Met die filosofie werd ook rekening gehouden bij de selectie van de merken. Alexander Wang, Pierre Hardy, Opening Ceremony, Margaux Lonnberg, People's Republic of Cashmere en het Belgische merk Saint Paul zijn slechts enkele van de merken die modegoeroe Zohaer Majhadi tijdens zijn modereizen uitzocht voor 'Divetain'. De collecties zijn bovendien erg betaalbaar en zullen exclusief bij Divetain verdeeld worden. De idee om een concept store te openen kwam er oorspronkelijk samen met de ex-vriendin van Igor Divetain. Toen het koppel uit elkaar ging, leek dat plan echter in duigen te vallen. Igor besloot het plan dan maar op zijn eentje door te zetten en richtte zich vanaf dan voor de volle 100% op de lancering van de store. En het resultaat mag gezien worden. "Divetain is een warme en gezellige shop gelegen in een trendy en vooral hyper modieuze wijk", aldus Parijzenaar Igor Divetain. Ook wat het aanbod betreft, hoeft Divetain niet onder te doen voor andere shops in de hippe Brusselse modewijk. "Over het algemeen heb je veel te weinig mannenwinkels", aldus Igor. "Daarom hebben we er bewust voor gekozen onze collectie specifiek op mannen te richten". Divetain en Lanhove sluiten echter niet uit dat de collectie zich in de nabije tijd ook zal uitbreiden naar vrouwen toe. "We vinden het belangrijk om voor ieder wat wils aan te bieden. Daarom voorzien we ook een beperkte vrouwencollectie en een relatief groot aanbod aan juwelen van ontwerpers als Ek Thongprasert". Op lange termijn hopen Divetain en Lanhove de shop ook op de internationale modekaart te plaatsen. "Maar dat is nog niet voor direct. Vooraleer we dat doen, lijkt het ons een goed idee om te proberen of een online shop aanslaat", aldus Igor Divetain. De Brusselse concept store kan alvast de bekende Franse actrice Cathérine Deneuve en toonaangevende Parijse inkoopster Maria Luisa tot haar vaste klantenbestand rekenen. (LJ)