In 2010 is Klaas Verplancke 20 jaar illustrator en 10 jaar auteur. Vieren doet hij - zoals het een echte artiest betaamt - met een interactieve tentoonstelling, genaamd 'Kijk'.

Misschien is "Kijk" niet de best gekozen benaming voor deze tentoonstelling. De bezoeker doet namelijk meer dan alleen kijken, hij fantaseert, tekent en wordt zelf onderdeel van een kunstwerk.

Van bij het binnenkomen stap je in de wereld van Verplancke die bulkt van de poëzie en het vrolijke surrealisme, met een gezonde dosis bijtende humor.

Deze week verschijnt ook 'Appelmoes', Verplancke's vijfde prentenboek met eigen tekst en verhaal.

Van 25 september tot 9 januari kunnen geïnteresseerden terecht in De Tuin van HETPALEIS in Antwerpen. Meer info op www.klaas.be.

Vincent Fobelets

In 2010 is Klaas Verplancke 20 jaar illustrator en 10 jaar auteur. Vieren doet hij - zoals het een echte artiest betaamt - met een interactieve tentoonstelling, genaamd 'Kijk'. Misschien is "Kijk" niet de best gekozen benaming voor deze tentoonstelling. De bezoeker doet namelijk meer dan alleen kijken, hij fantaseert, tekent en wordt zelf onderdeel van een kunstwerk. Van bij het binnenkomen stap je in de wereld van Verplancke die bulkt van de poëzie en het vrolijke surrealisme, met een gezonde dosis bijtende humor. Deze week verschijnt ook 'Appelmoes', Verplancke's vijfde prentenboek met eigen tekst en verhaal. Van 25 september tot 9 januari kunnen geïnteresseerden terecht in De Tuin van HETPALEIS in Antwerpen. Meer info op www.klaas.be. Vincent Fobelets