Twee derde van de nieuwbakken ouders plaatst een foto van hun pasgeboren baby op sociale media, in de meeste gevallen na minder dan één na de geboorte. Dat schrijft de Daily Mail.

Kersverse ouders zijn apetrots op hun spruit en willen die vreugde met heel de wereld delen. Een drukwebsite ging eens peilen naar 'het delen van babyfoto's op internet' en ging daarvoor 2.367 ouders met kinderen, jonger dan vijf jaar, ondervragen.

En wat bleek nu? De meeste babyfoto's worden geplaatst op Facebook (77 procent), gevolgd door Instagram (48 procent) en Flickr (32 procent). De snelheid waarmee de eerste foto's worden gedeeld is hallucinant. Zo duurt het amper 57,9 minuten voor het eerst beeld van hun kindje op het net wordt geplaatst. 62 procent van de ouders deden dit zelf, terwijl 22 procent van de eerste foto's door de familie of vrienden op internet wordt geplaatst.

Veel babyfoto's

Minstens drie foto's per week worden er van kleine baby's op het internet geplaatst. Zo trots zijn de ouders. 21 procent doet dit ten minste drie keer per maand. Toch is er ook nog een aantal mensen, 6 procent om precies te zijn, die nooit foto's van hun kroost op het internet plaatsen.

Maar waarom worden babyfoto's massaal op het internet geplaatst? Enkele redenen zijn: vrienden op de hoogte houden, uiten van liefde voor hun kind of herinneringen opslaan voor later. Een vijfde van de ouders geeft toe te concurreren met babyfoto's van andere koppels. (LVR)

Twee derde van de nieuwbakken ouders plaatst een foto van hun pasgeboren baby op sociale media, in de meeste gevallen na minder dan één na de geboorte. Dat schrijft de Daily Mail. Kersverse ouders zijn apetrots op hun spruit en willen die vreugde met heel de wereld delen. Een drukwebsite ging eens peilen naar 'het delen van babyfoto's op internet' en ging daarvoor 2.367 ouders met kinderen, jonger dan vijf jaar, ondervragen. En wat bleek nu? De meeste babyfoto's worden geplaatst op Facebook (77 procent), gevolgd door Instagram (48 procent) en Flickr (32 procent). De snelheid waarmee de eerste foto's worden gedeeld is hallucinant. Zo duurt het amper 57,9 minuten voor het eerst beeld van hun kindje op het net wordt geplaatst. 62 procent van de ouders deden dit zelf, terwijl 22 procent van de eerste foto's door de familie of vrienden op internet wordt geplaatst. Veel babyfoto's Minstens drie foto's per week worden er van kleine baby's op het internet geplaatst. Zo trots zijn de ouders. 21 procent doet dit ten minste drie keer per maand. Toch is er ook nog een aantal mensen, 6 procent om precies te zijn, die nooit foto's van hun kroost op het internet plaatsen. Maar waarom worden babyfoto's massaal op het internet geplaatst? Enkele redenen zijn: vrienden op de hoogte houden, uiten van liefde voor hun kind of herinneringen opslaan voor later. Een vijfde van de ouders geeft toe te concurreren met babyfoto's van andere koppels. (LVR)