Topmodel Karolina Kurkova wandelde afgelopen weekend in een jurk met wel een heel provocerend printje over straat. Dat schrijft The New York Daily.

Met al de commotie rond de verstrenging van de wapenwet in Amerika en de klopjacht op de bommenlegger van Boston besloot Karolina Kurkova om er nog een schepje boven op te doen. Voor een wandeling met haar echtgenoot in New York koos het supermodel voor een jurk met wapenprint van de Amerikaans/Israëlische ontwerpster Nili Lotan.

Lotan zelf vertelde aan The New York Daily dat ze de jurk ontworpen heeft in 2006 als een anti-oorlogsprotest tegen het Israëlisch conflict met Libanon. "Ik nam toen een standpunt in tegen de oorlog en de jurk heeft niets te maken met het debat over persoonlijk wapengebruik", zegt Lotan. Op de vraag of ze opnieuw voor zo'n opvallende print zou gaan antwoordt ze twijfelend. "Vandaag zou zo'n print de verkeerde indruk wekken. Als ik toch ooit nog de afbeelding van een wapen in mijn ontwerpen zou gebruiken dan zou ik een strenge boodschap tegen wapens willen meegeven", voegt ze er nog aan toe.

De jurk is niet meer te koop in de winkel en volgens Lotan zou iedereen die de jurk draagt ze niet speciaal dragen om een standpunt in te nemen voor wapens.Toch is de keuze voor dit printje wel een heel slechte timing van Karolina. (AV)

Topmodel Karolina Kurkova wandelde afgelopen weekend in een jurk met wel een heel provocerend printje over straat. Dat schrijft The New York Daily. Met al de commotie rond de verstrenging van de wapenwet in Amerika en de klopjacht op de bommenlegger van Boston besloot Karolina Kurkova om er nog een schepje boven op te doen. Voor een wandeling met haar echtgenoot in New York koos het supermodel voor een jurk met wapenprint van de Amerikaans/Israëlische ontwerpster Nili Lotan. Lotan zelf vertelde aan The New York Daily dat ze de jurk ontworpen heeft in 2006 als een anti-oorlogsprotest tegen het Israëlisch conflict met Libanon. "Ik nam toen een standpunt in tegen de oorlog en de jurk heeft niets te maken met het debat over persoonlijk wapengebruik", zegt Lotan. Op de vraag of ze opnieuw voor zo'n opvallende print zou gaan antwoordt ze twijfelend. "Vandaag zou zo'n print de verkeerde indruk wekken. Als ik toch ooit nog de afbeelding van een wapen in mijn ontwerpen zou gebruiken dan zou ik een strenge boodschap tegen wapens willen meegeven", voegt ze er nog aan toe. De jurk is niet meer te koop in de winkel en volgens Lotan zou iedereen die de jurk draagt ze niet speciaal dragen om een standpunt in te nemen voor wapens.Toch is de keuze voor dit printje wel een heel slechte timing van Karolina. (AV)