Wor(l)ds, een initiatief van de Brugse letterkapster Maud Bekaert, is een uitwisselingsproject tussen Zuid-Afrikaanse kalligrafen en Belgische letterkappers. Na drie jaar voorbereiding kreeg het project gestalte in de vorm van veertig indrukwekkende stenen waarin teksten werden uitgehouwen. Die zijn onder meer van Raymond van het Groenewoud, Peter Verhelst en Tom Lanoye.

De stenen zijn samen met werk van professionele kalligrafen en Zuid-Afrikaanse kunst tot 14 september te zien op een (fiets)parcours tussen Brugge en Zeebrugge, via Damme, Dudzele en Lissewege.

In juli kunt u bovendien strandkalligraaf Andre van der Merwe live aan het werk zien in Zeebrugge. Op zondag 28 september gaan alle stenen onder de veilinghamer ten voordele van de vzw's Sprinkle en Breadline Africa, die zich inzetten voor aidswezen en kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika.

Pierre Darge

Wor(l)ds, tot 14 september, van Brugge tot Zeebrugge. Info: 050 44 20 02.

Wor(l)ds, een initiatief van de Brugse letterkapster Maud Bekaert, is een uitwisselingsproject tussen Zuid-Afrikaanse kalligrafen en Belgische letterkappers. Na drie jaar voorbereiding kreeg het project gestalte in de vorm van veertig indrukwekkende stenen waarin teksten werden uitgehouwen. Die zijn onder meer van Raymond van het Groenewoud, Peter Verhelst en Tom Lanoye.De stenen zijn samen met werk van professionele kalligrafen en Zuid-Afrikaanse kunst tot 14 september te zien op een (fiets)parcours tussen Brugge en Zeebrugge, via Damme, Dudzele en Lissewege. In juli kunt u bovendien strandkalligraaf Andre van der Merwe live aan het werk zien in Zeebrugge. Op zondag 28 september gaan alle stenen onder de veilinghamer ten voordele van de vzw's Sprinkle en Breadline Africa, die zich inzetten voor aidswezen en kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika.Pierre DargeWor(l)ds, tot 14 september, van Brugge tot Zeebrugge. Info: 050 44 20 02.