JAG Models, een nieuw modellenbureau uit New York, neemt pas modellen aan vanaf de Amerikaanse maat 8, wat ongeveer overeen komt met een maatje 36 bij ons. Zo meldt de New York Post.

Jaclyn Sarka en Gary Dakin, de oprichters van JAG Models, willen modellen met tussenmaten een kans geven. De meeste modellenbureaus beginnen bij maatje 32, en voor plus size beginnen ze dan weer pas vanaf maat 40 of zelfs 42. Alles daartussen wordt verwaarloosd.

JAG Models lanceerde hun modellenbureau op 1 juli 2013 en is van zin om een agentschap te worden dat vrouwen van alle maten toont. Ze benadrukken dat de maten die de gewone sterveling draagt ondervertegenwoordigd zijn bij modellenbureaus. De oprichters zijn al een tijdje actief in de modellenwereld en hebben met eigen ogen kunnen zien dat er een gat in de markt is. Sarka en Dakin willen geen onderscheid maken tussen hun modellen van verschillende maten en dus ook geen subcategorieën met 'gewone' en 'plus size' modellen creëren . 'We willen staan voor schoonheid van alle vormen en maten', aldus Dakin.

Jennie Runk, bekend van de zomercampagne voor strandkledij van H&M, is een van de modellen die aangesloten is bij het jonge agentschap. Aan de New York Post vertelde Runk dat ze in wezen geen probleem heeft met de term 'plus size', maar wel met het stigma en het negatieve beeld dat ermee geassocieerd wordt. Haar aansluiting bij het New Yorkse agentschap was dus een logische stap. (LP)

JAG Models, een nieuw modellenbureau uit New York, neemt pas modellen aan vanaf de Amerikaanse maat 8, wat ongeveer overeen komt met een maatje 36 bij ons. Zo meldt de New York Post.Jaclyn Sarka en Gary Dakin, de oprichters van JAG Models, willen modellen met tussenmaten een kans geven. De meeste modellenbureaus beginnen bij maatje 32, en voor plus size beginnen ze dan weer pas vanaf maat 40 of zelfs 42. Alles daartussen wordt verwaarloosd. JAG Models lanceerde hun modellenbureau op 1 juli 2013 en is van zin om een agentschap te worden dat vrouwen van alle maten toont. Ze benadrukken dat de maten die de gewone sterveling draagt ondervertegenwoordigd zijn bij modellenbureaus. De oprichters zijn al een tijdje actief in de modellenwereld en hebben met eigen ogen kunnen zien dat er een gat in de markt is. Sarka en Dakin willen geen onderscheid maken tussen hun modellen van verschillende maten en dus ook geen subcategorieën met 'gewone' en 'plus size' modellen creëren . 'We willen staan voor schoonheid van alle vormen en maten', aldus Dakin. Jennie Runk, bekend van de zomercampagne voor strandkledij van H&M, is een van de modellen die aangesloten is bij het jonge agentschap. Aan de New York Post vertelde Runk dat ze in wezen geen probleem heeft met de term 'plus size', maar wel met het stigma en het negatieve beeld dat ermee geassocieerd wordt. Haar aansluiting bij het New Yorkse agentschap was dus een logische stap. (LP)