Japan door de ogen van Vlaamse fotografen

Japan door de ogen van Vlaamse fotografen
foto Rob Walbers Uit de reeks Distortion Facing Japan © Rob Walbers

Deze Vlaamse fotografen, een mix van jonge beloften en gevestigde waarden, gingen elk op hun eigen wijze de confrontatie met Japan aan: Marleen Daniëls, Nick Hannes, Michiel Hendryckx, Maroesjka Lavigne, Tony Le Duc, Charlotte Lybeer, Jimmy Kets, Stephan Vanfleteren, Sarah Van Marcke en Rob Walbers.

De fototentoonstelling loopt in het kader van 80 Days of Summer | Stories of Identity Fotofestival in Gent en is te bezoeken van 12 juni tot en met 13 september 2015.

Facing Japan © Rob Walbers

Facing Japan © Charlotte Lybeer

Noemi Itoh

Facing Japan © Jimmy Kets

Osaka, Japan

Facing Japan © Marleen Daniëls

Osatsu, Japan 11 oktober 2014 Ama San, de vrouwen van de zee. Ama San zijn vrouwelijke duikers die naar oesters, wulken, langoustines en andere zeevruchten duiken, in het verleden doken ze ook naar parels. Het is traditie in Aziatische kustgebieden waar de vrouwen van vissers doken om hun familie te voeden en een cent bij te verdienen. Sahimi Nomura van Otatsu, een vissersdorp in Ise, is 64 en duikt al sinds haar jeugd net zoals haar moeder en grootmoeder. Omdat ze de oudse duikster van het gezelschap is draagt zij het 'mayoke' kapje met de 2 tekens om het kwade te bezweren, letterijk om de tuin te leiden.

Facing Japan © Maroesjka Lavigne

Facing Japan © Michiel Hendryckx

Een surfer wacht op een golf, Wakayama mei 2014

Facing Japan © Nick Hannes

Kyoto, Japan, June 7, 2011 Portret van de Geminoid HI-2 robot, een telegeleide robot die gebouwd werd door de Japanese professor Hiroshi Ishiguro. De robot lijkt een exacte kopie van de man zelf.

Facing Japan © Sarah Van Marcke

Facing Japan © Stephan Vanfleteren

Facing Japan © .

¤ 24,50 - Uitgeverij Hannibal

Facing Japan © Tony Le Duc

Okaasan: Japanse vrouwen in hun keuken