Handen zijn als landschappen. Het zijn meanderende rivieren, mozaïeken, spiegels of sculpturen en hebben de textuur van een woestijn, reptielenhuid of een maanlandschap. Jan Kersschot fotografeerde handen losgekoppeld van het lichaam en laat zijn toeschouwers er op een andere manier naar kijken.

Fotograaf en arts Jan Kersschot is in de ban van handen en wijdde er een tentoonstelling aan. Tijdens zijn fotosessies voor 'Handscapes' geraakte hij meer en meer gefascineerd door de huid van handen. Vandaar de vervolgexpo 'Skinscapes'.

De expo 'Handscapes' werd ingehuldigd door Jan Hoet die de kwaliteit van de beelden bezong: 'welke ruimte ge ook betreedt, welk aspect van de kunst ge ook bekijkt, het gaat om kwaliteit. Dat is het voornaamste. En die kwaliteit zuigt u op. Die bestem jij niet als kijker, die wordt door de presence van de dingen die aan u getoond worden, duidelijk gemaakt.'

Voor zijn tweede expo 'Skinscapes' focust de fotograaf op de huid van handen. De structuur van de opperhuid oefende een sterke aantrekkingskracht uit op Kersschot en bracht hem op het idee voor zijn nieuwe tentoonstelling. De wisselwerking van licht en schaduw op de menselijke huid levert intrigerende beelden op die werden vastgelegd door de fotograaf en gebundeld in de reeks 'Skinscapes'.

Als toeschouwer kom je letterlijk dicht op de huid te zitten. De zeer aandachtige kijker komt zelfs in een microkosmos terecht waar prachtige landschappen te ontdekken zijn. De banale vorm van een hand en de structuur van de huid krijgen op deze manier een heel andere invulling. Laat je verrassen door de aantrekkingskracht van handen en bezoek de expo op het Antwerpse Zuid in Studio Inspiration. (LP)

De huidige reeks SKINSCAPES wordt getoond van 15 november 2013 tot 15 Januari 2014.

Vernissage donderdag 14 november: 20.00 - 22.00 u.

Voor meer info, surf naar www.studioinspiration.be/

Handen zijn als landschappen. Het zijn meanderende rivieren, mozaïeken, spiegels of sculpturen en hebben de textuur van een woestijn, reptielenhuid of een maanlandschap. Jan Kersschot fotografeerde handen losgekoppeld van het lichaam en laat zijn toeschouwers er op een andere manier naar kijken. Fotograaf en arts Jan Kersschot is in de ban van handen en wijdde er een tentoonstelling aan. Tijdens zijn fotosessies voor 'Handscapes' geraakte hij meer en meer gefascineerd door de huid van handen. Vandaar de vervolgexpo 'Skinscapes'. De expo 'Handscapes' werd ingehuldigd door Jan Hoet die de kwaliteit van de beelden bezong: 'welke ruimte ge ook betreedt, welk aspect van de kunst ge ook bekijkt, het gaat om kwaliteit. Dat is het voornaamste. En die kwaliteit zuigt u op. Die bestem jij niet als kijker, die wordt door de presence van de dingen die aan u getoond worden, duidelijk gemaakt.' Voor zijn tweede expo 'Skinscapes' focust de fotograaf op de huid van handen. De structuur van de opperhuid oefende een sterke aantrekkingskracht uit op Kersschot en bracht hem op het idee voor zijn nieuwe tentoonstelling. De wisselwerking van licht en schaduw op de menselijke huid levert intrigerende beelden op die werden vastgelegd door de fotograaf en gebundeld in de reeks 'Skinscapes'. Als toeschouwer kom je letterlijk dicht op de huid te zitten. De zeer aandachtige kijker komt zelfs in een microkosmos terecht waar prachtige landschappen te ontdekken zijn. De banale vorm van een hand en de structuur van de huid krijgen op deze manier een heel andere invulling. Laat je verrassen door de aantrekkingskracht van handen en bezoek de expo op het Antwerpse Zuid in Studio Inspiration. (LP) De huidige reeks SKINSCAPES wordt getoond van 15 november 2013 tot 15 Januari 2014. Vernissage donderdag 14 november: 20.00 - 22.00 u. Voor meer info, surf naar www.studioinspiration.be/