Jaren geleden geraakte Isabelle de Borchgrave in de ban van de illustere Venetiaanse kledingontwerper Mariano Fortuny die furore maakte met zijn geplooide stoffen. Dandy Fortuny was destijds bevriend met niemand minder dan Peggy Guggenheim en Marcel Proust. Hij was tuk op Moorse decors en de kleding uit de klassieke Oudheid. Zo ontwierp hij stoffen met antieke ornamenten op, die nog steeds in productie zijn, en elegante 'antieke' kleding.

Uiteindelijk ging ook Isabelle de Borchgrave kleren, gordijnen tot volledige decors bouwen van prachtig versierd papier. Dit papier wordt beschilderd met gouden accenten en antieke damastmotieven. Het wordt vervolgens geplooid en verknipt tot kledingstukken. Dit gebeurt allemaal in haar atelier in Brussel.

Haar kleurrijke collectie decors en kleding werden op vele plaatsen getoond, onder meer in New York, Toronto en in de woning van Fortuny in Venetië. Nu komt deze collectie, onder de titel "Een wereld van papier" eindelijk naar Brussel. Alles wordt geëxposeerd in het gloednieuwe atelier van de Borchgrave, ontworpen door de Antwerpse architect Claire Bataille.

Piet Swimberghe

De expo loopt tot 15 maart 2013, open van dinsdag tot zondag, 10 tot 18u, Vleurgatsesteenweg 73a, 1050 Brussel. Groepen vanaf 15 personen op afspraak, isabel.skou@isabelle-de-borchgrave.be

Jaren geleden geraakte Isabelle de Borchgrave in de ban van de illustere Venetiaanse kledingontwerper Mariano Fortuny die furore maakte met zijn geplooide stoffen. Dandy Fortuny was destijds bevriend met niemand minder dan Peggy Guggenheim en Marcel Proust. Hij was tuk op Moorse decors en de kleding uit de klassieke Oudheid. Zo ontwierp hij stoffen met antieke ornamenten op, die nog steeds in productie zijn, en elegante 'antieke' kleding. Uiteindelijk ging ook Isabelle de Borchgrave kleren, gordijnen tot volledige decors bouwen van prachtig versierd papier. Dit papier wordt beschilderd met gouden accenten en antieke damastmotieven. Het wordt vervolgens geplooid en verknipt tot kledingstukken. Dit gebeurt allemaal in haar atelier in Brussel. Haar kleurrijke collectie decors en kleding werden op vele plaatsen getoond, onder meer in New York, Toronto en in de woning van Fortuny in Venetië. Nu komt deze collectie, onder de titel "Een wereld van papier" eindelijk naar Brussel. Alles wordt geëxposeerd in het gloednieuwe atelier van de Borchgrave, ontworpen door de Antwerpse architect Claire Bataille. Piet Swimberghe