Omdat politieke boodschappen verboden zijn op de Spelen, werd ze door bewakers gevraagd om de tribune te verlaten. Ze barstte daarbij in tranen uit en uiteindelijk mocht ze toch blijven.

In Iran is het sinds de islamitische revolutie in 1979 voor vrouwen verboden om sportwedstrijden met alleen mannen bij te wonen. Bovendien is het sinds 2012 expliciet verboden voor vrouwen om volleybalwedstrijden bij te wonen, toen dat verbod bij voetbalwedstrijden werd uitgebreid.

'Dit gaat niet over politiek, maar over geslacht'

Safais strijd voor gelijkheid voor mannen en vrouwen kon op sociale media op heel wat bijval rekenen. Ook de voorzitster van de Amerikaanse volleybalfederatie, Lori Okimura, steunde de actie. "Dit is geen politiek statement en ook geen politieke kwestie. Dit gaat niet over politiek, maar over geslacht", liet ze optekenen in Amerikaanse media.

(Belga/LP)

Omdat politieke boodschappen verboden zijn op de Spelen, werd ze door bewakers gevraagd om de tribune te verlaten. Ze barstte daarbij in tranen uit en uiteindelijk mocht ze toch blijven.In Iran is het sinds de islamitische revolutie in 1979 voor vrouwen verboden om sportwedstrijden met alleen mannen bij te wonen. Bovendien is het sinds 2012 expliciet verboden voor vrouwen om volleybalwedstrijden bij te wonen, toen dat verbod bij voetbalwedstrijden werd uitgebreid.'Dit gaat niet over politiek, maar over geslacht'Safais strijd voor gelijkheid voor mannen en vrouwen kon op sociale media op heel wat bijval rekenen. Ook de voorzitster van de Amerikaanse volleybalfederatie, Lori Okimura, steunde de actie. "Dit is geen politiek statement en ook geen politieke kwestie. Dit gaat niet over politiek, maar over geslacht", liet ze optekenen in Amerikaanse media.(Belga/LP)