Het jaarlijkse modemagazineVestoj heeft een poppenshow gecreëerd, gebaseerd op het interview dat Charlie Rose afnam van John Galliano naar aanleiding van zijn antisemitische uitspraken en andere schandalen. De ster van de show Little John Talks is de marionettenversie van John Galliano. De pop werd gemaakt door Etienne Bideau-Rey en kreeg een Napoleon-outfit aangemeten. Het kostuum verwijst naar de outfit die Galliano droeg tijdens zijn Madame Butterfly haute couture show voor Dior in 2007, maar ook naar de verhouding tussen macht en mode. Deze verhouding is ook het thema van de vierde uitgave van Vestoj.

De hoofdredactrice van het indiemagazine, Anja Aronowsky Cronberg, vertelde aan de Fashion Telegraph dat het stuk een kritische noot wil zijn bij het befaamde interview met de uit de gratie gevallen modeontwerper. 'Wat ons opviel aan het interview dat Galliano gaf op televisie was dat het heel erg gemanipuleerd, gecontroleerd overkwam. De hele zaak leek bedoeld om de kijker te misleiden. Zowel Galliano als Rose speelden op voorhand bedachte rollen, met heel weinig ruimte voor improvisatie. Gelijkend op een poppenspel dus,' vertelde de hoofdredactrice.

Het poppenspel wordt op 10 december in Parijs getoond in de David Lynch Silencio nachtclub en op 4 februari in Londen naar aanleiding van de London Fashion Week. (LP)

Het jaarlijkse modemagazineVestoj heeft een poppenshow gecreëerd, gebaseerd op het interview dat Charlie Rose afnam van John Galliano naar aanleiding van zijn antisemitische uitspraken en andere schandalen. De ster van de show Little John Talks is de marionettenversie van John Galliano. De pop werd gemaakt door Etienne Bideau-Rey en kreeg een Napoleon-outfit aangemeten. Het kostuum verwijst naar de outfit die Galliano droeg tijdens zijn Madame Butterfly haute couture show voor Dior in 2007, maar ook naar de verhouding tussen macht en mode. Deze verhouding is ook het thema van de vierde uitgave van Vestoj. De hoofdredactrice van het indiemagazine, Anja Aronowsky Cronberg, vertelde aan de Fashion Telegraph dat het stuk een kritische noot wil zijn bij het befaamde interview met de uit de gratie gevallen modeontwerper. 'Wat ons opviel aan het interview dat Galliano gaf op televisie was dat het heel erg gemanipuleerd, gecontroleerd overkwam. De hele zaak leek bedoeld om de kijker te misleiden. Zowel Galliano als Rose speelden op voorhand bedachte rollen, met heel weinig ruimte voor improvisatie. Gelijkend op een poppenspel dus,' vertelde de hoofdredactrice. Het poppenspel wordt op 10 december in Parijs getoond in de David Lynch Silencio nachtclub en op 4 februari in Londen naar aanleiding van de London Fashion Week. (LP)