De Instagram-account bundelt screenshots waarop hatelijke reacties en 'feedback' te lezen zijn op Nowaks bio. De account heeft al meer dan 36.000 volgers en voor elke post wordt er gretig op het hartje geduwd.

Agressieve reacties

In The Independent vertelt Nowak dat het nooit de bedoeling was een Tinder-project te starten. "Ik was al een paar maanden een gewone gebruiker van Tinder toen ik besloot 'feminist' in mijn beschrijving te zetten. Ik was zo gechoqueerd over de vele agressieve reacties die ik kreeg dat ik ze wel moést delen. Alleen zo kan ik aantonen dat onze cultuur feminisme fout begrijpt en dat er grote seksistische dubbele standaarden bestaan in de datewereld."

Nu deelt Laura Nowak dus screenshots van de conversaties die ze al kreeg. We plukten er een paar van haar Instagram-account, maar er even zelf naartoe surfen, is absoluut aan te raden.

Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram
Instagram
© Instagram

(EK)

De Instagram-account bundelt screenshots waarop hatelijke reacties en 'feedback' te lezen zijn op Nowaks bio. De account heeft al meer dan 36.000 volgers en voor elke post wordt er gretig op het hartje geduwd. In The Independent vertelt Nowak dat het nooit de bedoeling was een Tinder-project te starten. "Ik was al een paar maanden een gewone gebruiker van Tinder toen ik besloot 'feminist' in mijn beschrijving te zetten. Ik was zo gechoqueerd over de vele agressieve reacties die ik kreeg dat ik ze wel moést delen. Alleen zo kan ik aantonen dat onze cultuur feminisme fout begrijpt en dat er grote seksistische dubbele standaarden bestaan in de datewereld."Nu deelt Laura Nowak dus screenshots van de conversaties die ze al kreeg. We plukten er een paar van haar Instagram-account, maar er even zelf naartoe surfen, is absoluut aan te raden. (EK)