Om de diversiteit in de industrie in de spotlight te plaatsen, deelt Instagram foto's van modellen die de standaarden van de industrie aan de kaak stellen. Hun persoonlijke verhaal wordt erbij geplaatst met de hashtag #RunwayForAll. Zo bereiken ze meteen 162 miljoen volgers, die mee kunnen nadenken over de diversiteitsproblematiek in de mode.

Slanke, ranke, blonde modellen van Westerse afkomst krijgen immers nog steeds de meeste jobs, terwijl de wereld een veel diverser aanbod aan schoonheid biedt. Het team van Instagram maakt duidelijk dat zij klaar zijn voor een modelandschap met modellen van allerlei soorten en maten. (LP)

Om de diversiteit in de industrie in de spotlight te plaatsen, deelt Instagram foto's van modellen die de standaarden van de industrie aan de kaak stellen. Hun persoonlijke verhaal wordt erbij geplaatst met de hashtag #RunwayForAll. Zo bereiken ze meteen 162 miljoen volgers, die mee kunnen nadenken over de diversiteitsproblematiek in de mode. Slanke, ranke, blonde modellen van Westerse afkomst krijgen immers nog steeds de meeste jobs, terwijl de wereld een veel diverser aanbod aan schoonheid biedt. Het team van Instagram maakt duidelijk dat zij klaar zijn voor een modelandschap met modellen van allerlei soorten en maten. (LP)