Het is bijna niet te geloven dat er in 2016 nog zo'n extreme reactie komt op een onschuldige emoticon die kan verwijzen naar een gay koppel of goede vrienden. De getekende mannetjes en vrouwtjes houden enkel elkaar hand vast, ze zoenen niet eens. Toch heeft Indonesische overheid apps en social mediaplatformen gevraagd om deze emoticons te verwijderen.

Line, een app vergelijkbaar met WhatsApp, gehoorzaamde aan dit dwingende verzoek en verwijderde de gay emoticons in hun Indonesische versie.

'Zulke content wordt niet getolereerd in Indonesië op basis van onze culturele wet en de religieuze normen,' aldus Ismail Cawidu, woordvoerder van het ministerie van communicatie in Indonesië. Hoewel de Islam geen staatsreligie is in Indonesië, is het wel het land met de grootste moslimbevolking. Homoseksuele seks is niet verboden in het land, maar sommige provincies delen wel Islamitische straffen uit voor homoseksualiteit. In Aceh, bijvoorbeeld, kunnen homoseksuelen een straf van 100 zweepslagen ontvangen.

(LP)

Het is bijna niet te geloven dat er in 2016 nog zo'n extreme reactie komt op een onschuldige emoticon die kan verwijzen naar een gay koppel of goede vrienden. De getekende mannetjes en vrouwtjes houden enkel elkaar hand vast, ze zoenen niet eens. Toch heeft Indonesische overheid apps en social mediaplatformen gevraagd om deze emoticons te verwijderen. Line, een app vergelijkbaar met WhatsApp, gehoorzaamde aan dit dwingende verzoek en verwijderde de gay emoticons in hun Indonesische versie. 'Zulke content wordt niet getolereerd in Indonesië op basis van onze culturele wet en de religieuze normen,' aldus Ismail Cawidu, woordvoerder van het ministerie van communicatie in Indonesië. Hoewel de Islam geen staatsreligie is in Indonesië, is het wel het land met de grootste moslimbevolking. Homoseksuele seks is niet verboden in het land, maar sommige provincies delen wel Islamitische straffen uit voor homoseksualiteit. In Aceh, bijvoorbeeld, kunnen homoseksuelen een straf van 100 zweepslagen ontvangen. (LP)