Er is altijd tijd om te lezen. Maar je hebt niet altijd een goed boek op zak, natuurlijk. In Grenoble, de bekende stad in de Franse Alpen, kan je tegenwoordig een kortverhaal uit de muur halen. De stad plaatste automaten op publieke plaatsen waar je kortverhaaltjes kan printen om de tijd te doden met literatuur in plaats van je smartphone.

Christophe Sibieud is medebedenker en hoofd van Short Édition, zijn uitgeversstart-up die de vertelmachines aan de stad levert. 'Het idee kwam in ons op toen we een chocoladereep kochten in een snoepautomaat. We bedachten dat we ook zoiets zouden kunnen doen, maar met literatuur', vertelt Sibieud aan Agence France-Presse (AFP).

De automaten, verspreid over 8 publieke plaatsen in Grenoble, bieden verschillende verhaalformaten aan. Naargelang de tijd die je hebt om ze te lezen, kan je verhalen afdrukken die één, drie of vijf minuten in beslag nemen. De kortverhaaltjes zijn bovendien helemaal gratis. (AW)

Er is altijd tijd om te lezen. Maar je hebt niet altijd een goed boek op zak, natuurlijk. In Grenoble, de bekende stad in de Franse Alpen, kan je tegenwoordig een kortverhaal uit de muur halen. De stad plaatste automaten op publieke plaatsen waar je kortverhaaltjes kan printen om de tijd te doden met literatuur in plaats van je smartphone.Christophe Sibieud is medebedenker en hoofd van Short Édition, zijn uitgeversstart-up die de vertelmachines aan de stad levert. 'Het idee kwam in ons op toen we een chocoladereep kochten in een snoepautomaat. We bedachten dat we ook zoiets zouden kunnen doen, maar met literatuur', vertelt Sibieud aan Agence France-Presse (AFP). De automaten, verspreid over 8 publieke plaatsen in Grenoble, bieden verschillende verhaalformaten aan. Naargelang de tijd die je hebt om ze te lezen, kan je verhalen afdrukken die één, drie of vijf minuten in beslag nemen. De kortverhaaltjes zijn bovendien helemaal gratis. (AW)