"Als kind droomde ik van de autosport", zegt Nicolas Ivanoff. "Dat werd me thuis echter verboden - mijn moeder vond het te gevaarlijk." Ondertussen woont de 45-jarige Fransman in Brussel en haalt hij zo mogelijk nog gevaarlijkere toeren uit als stuntpiloot.

Ivanoff ontdekte de passie in 1990, toen hij nog werkzaam was als privépiloot en vlieginstructeur. "Sommige mensen worden al bij de eerste vlucht misselijk", zegt de luchtacrobaat, die inmiddels meer dan 13000 vlieguren op zak heeft. "Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Ik was kwaad op mezelf dat ik er niet eerder aan begonnen was."

In 1997 werd Ivanoff - bijnaam de "Quick Corsican" - lid van het Franse luchtacrobatiekteam. Sindsdien eindigde hij elk jaar in de top 10 op de diverse wedstrijden die wereldwijd plaatsvinden. Daarnaast toont hij regelmatig loops en andere kunsten op airshows.

De Edge 540 van Ivanoff kan 420 graden per seconde rollen en klimt tot 3700 voet per minuut. Het werd uitgevoerd in oranje en zwart: de kleuren van sponsor Hamilton, een van oorsprong Amerikaans, maar inmiddels Zwitsers horlogemerk dat sinds 1919 talloze pilotenuurwerken produceerde. Zo leverde Hamilton onder meer horloges aan de British Royal Air Force, de Amerikaanse luchtpostdienst en maatschappijen als United Airlines. Een geschiedenis die het merk dit jaar in herinnering brengt met de mechanische Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono.

Hamilton ondersteunt Ivanoff sinds 2005 en nodige Knack Weekend uit voor een ontmoeting en vlucht met Ivanoff in Namen. Een korte video daarvan kunt u hieronder bekijken.

Wim Denolf


Info: www.nicolasivanoff.com, www.hamiltonwatch.com

"Als kind droomde ik van de autosport", zegt Nicolas Ivanoff. "Dat werd me thuis echter verboden - mijn moeder vond het te gevaarlijk." Ondertussen woont de 45-jarige Fransman in Brussel en haalt hij zo mogelijk nog gevaarlijkere toeren uit als stuntpiloot. Ivanoff ontdekte de passie in 1990, toen hij nog werkzaam was als privépiloot en vlieginstructeur. "Sommige mensen worden al bij de eerste vlucht misselijk", zegt de luchtacrobaat, die inmiddels meer dan 13000 vlieguren op zak heeft. "Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Ik was kwaad op mezelf dat ik er niet eerder aan begonnen was." In 1997 werd Ivanoff - bijnaam de "Quick Corsican" - lid van het Franse luchtacrobatiekteam. Sindsdien eindigde hij elk jaar in de top 10 op de diverse wedstrijden die wereldwijd plaatsvinden. Daarnaast toont hij regelmatig loops en andere kunsten op airshows. De Edge 540 van Ivanoff kan 420 graden per seconde rollen en klimt tot 3700 voet per minuut. Het werd uitgevoerd in oranje en zwart: de kleuren van sponsor Hamilton, een van oorsprong Amerikaans, maar inmiddels Zwitsers horlogemerk dat sinds 1919 talloze pilotenuurwerken produceerde. Zo leverde Hamilton onder meer horloges aan de British Royal Air Force, de Amerikaanse luchtpostdienst en maatschappijen als United Airlines. Een geschiedenis die het merk dit jaar in herinnering brengt met de mechanische Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono. Hamilton ondersteunt Ivanoff sinds 2005 en nodige Knack Weekend uit voor een ontmoeting en vlucht met Ivanoff in Namen. Een korte video daarvan kunt u hieronder bekijken. Wim Denolf Info: www.nicolasivanoff.com, www.hamiltonwatch.com