Usain Bolt liet zich in Wetteren even zien op de voorstelling van nieuwe hoofdtelefoons.

De snelste man ter wereld, hardloper Usain Bolt, is in het land voor de Memorial Van Damme. De Jamaicaanse sprinter landde dinsdagavond in Zaventem. Op vrijdag loopt hij in Brussel op de honderd meter onder meer tegen de Amerikaan Justin Gatlin.

Voor het zover is, maakte Bolt zijn opwachting in Wetteren, op een persconferentie van Soul Electronics, een merk van hoofdtelefoons dat gelanceerd werd met financiële steun van de Amerikaanse rapper Ludacris.

Bolt is het gezicht van de hoofdtelefoons sinds 2012, een van 's mans vele sponsorcontracten. Naast zijn veelbesproken deal met Puma - naar verluidt goed voor 9 miljoen dollar per jaar, in de atletiekwereld een ongeëvenaard bedrag - verbond de 27-jarige sprinter zich onder meer aan Getorade, Visa en Nissan. Vorig jaar imiteerde hij Richard Branson in een spotje voor Virgin Media. Volgens Forbes staat Bolt met een inkomen van 24 miljoen dollar op nummer veertig in de ranglijst van 's werelds best betaalde atleten.

Een vragenrondje met de pers zag de zichtbaar ongemakkelijke superster niet zitten. Voor de fotografen wilde hij wel even plaatsnemen achter een draaitafel (Bolt speelt later deze week een dj-set) , maar verder had hij vooral interesse voor de elektronische consumentensnufjes in de showroom van de Belgische Soul-verdeler Hama.

"Ik ben eigenlijk niet zo gek van technologische gadgets", bekende Bolt op weg naar de uitgang. "Ik doe alles op mijn laptop, verder ben ik nooit geraakt. Dankzij headphones kan ik wel discreet naar reggae en dancehall luisteren. Aan uitgaan en dansen kom ik immers niet vaak toe. Jammer, want ik hoor wel eens dat ik goede moves heb". En daarmee was de snelste man ter wereld weg. Bolt was ongeveer een kwartier ter plaatse.

Wim Denolf

Info: www.soulelectronics.com.

Usain Bolt liet zich in Wetteren even zien op de voorstelling van nieuwe hoofdtelefoons. De snelste man ter wereld, hardloper Usain Bolt, is in het land voor de Memorial Van Damme. De Jamaicaanse sprinter landde dinsdagavond in Zaventem. Op vrijdag loopt hij in Brussel op de honderd meter onder meer tegen de Amerikaan Justin Gatlin. Voor het zover is, maakte Bolt zijn opwachting in Wetteren, op een persconferentie van Soul Electronics, een merk van hoofdtelefoons dat gelanceerd werd met financiële steun van de Amerikaanse rapper Ludacris. Bolt is het gezicht van de hoofdtelefoons sinds 2012, een van 's mans vele sponsorcontracten. Naast zijn veelbesproken deal met Puma - naar verluidt goed voor 9 miljoen dollar per jaar, in de atletiekwereld een ongeëvenaard bedrag - verbond de 27-jarige sprinter zich onder meer aan Getorade, Visa en Nissan. Vorig jaar imiteerde hij Richard Branson in een spotje voor Virgin Media. Volgens Forbes staat Bolt met een inkomen van 24 miljoen dollar op nummer veertig in de ranglijst van 's werelds best betaalde atleten. Een vragenrondje met de pers zag de zichtbaar ongemakkelijke superster niet zitten. Voor de fotografen wilde hij wel even plaatsnemen achter een draaitafel (Bolt speelt later deze week een dj-set) , maar verder had hij vooral interesse voor de elektronische consumentensnufjes in de showroom van de Belgische Soul-verdeler Hama. "Ik ben eigenlijk niet zo gek van technologische gadgets", bekende Bolt op weg naar de uitgang. "Ik doe alles op mijn laptop, verder ben ik nooit geraakt. Dankzij headphones kan ik wel discreet naar reggae en dancehall luisteren. Aan uitgaan en dansen kom ik immers niet vaak toe. Jammer, want ik hoor wel eens dat ik goede moves heb". En daarmee was de snelste man ter wereld weg. Bolt was ongeveer een kwartier ter plaatse.Wim Denolf Info: www.soulelectronics.com.