In beeld: Deze asieldieren zoeken nog een baasje

In beeld: Deze asieldieren zoeken nog een baasje
© Dreamcatchers

Dribbel - kattin (5j) © -

Dribbel is een mooie kattin van vijf jaar oud die alles rustig bekijkt en een afwachtende houding aanneemt. Deze lieve kat verblijft in het dierenasiel van Gent.

Scruci - reu (2j) © -

Scruci's eigenares bezit meerdere teefjes en wou hem niet meer dus stuurde ze hem naar het asiel Help Animals. Dit super sympathiek hondje houdt van het gezelschap van zijn soortgenootjes maar heeft geen ervaring met katten of kinderen en heeft nooit geleerd om alleen te leven. Hij is zindelijk en heel aanhankelijk. Nog een pluspuntje om u extra te overtuigen: Scruci vindt het niet frustrerend om op een appartement te wonen.

Aloha - kattin © -

Aloha is een kattin die gevonden werd in Hasselt en kwam via het sterilisatieproject in het asiel van Genk terecht. Aloha is vermoedelijk gewoon om veel buiten te kunnen waar ze ook wel contact heeft met mensen. Een andere kat lijkt geen probleem.

Caramelle - teef (11j) © -

Caramelle - kruising Border Collie - vrouwelijk gesteriliseerd - geboren : 25.5.2005 - Caramelle kwam toe in het asiel HelpAnimals nadat haar baasje werd overgeplaatst in een home. Deze lieve hond, die graag eet en hunkert naar liefde. In het asiel hebben ze vastgesteld dat ze niet overeenkomt met andere honden

Bengo - kattin (13j) © -

Bengo is een dame op leeftijd en werd naar het asiel gebracht met plasproblemen. De oorzaak zou de komst van een nieuwe baby in het gezin geweest zijn. Momenteel neemt ze nog medicatie voor haar chronische bacteriële blaasinfectie, maar ze is aan de betere hand. Bengo is een hele lieve, mooie kattin die verblijft bij Dreamcatchers.

Goofy - kater © -

Deze jonge kater verblijft in het dierenasiel van Ninove

Bas - reu (2j) © -

Deze hond verblijft in het dierenasiel in Schoten en heeft een zelfzeker baasje nodig. Hij kan goed om met mensen (ook met vreemden en kinderen) maar is geen fan van andere dieren

Kattin (+/- 4j) © -

Ik ben een poes die zich goed voelt tussen mensen, maar liever geen andere katten rond mij heeft, lief als ik er zin in hebt en ik laat het weten als je me met rust moet laten. Ik verblijf in het dierenasiel van Ieper

Rex - reu (4j) © -

Rex is een mix Munsterlander die in het dierenasiel van Schoten verblijft. Hij kan overweg met mensen en honden, katten en kleine kinderen zijn een minder goede match

Mitsy - kattin (4j) © -

Mitsy werd in eerste instantie achtergelaten bij een dame die enkele weken voor haar gezorgd heeft. Omdat ze niet overeenkwam met de andere kat in huis bevindt ze zich nu in het asiel Help Animals. Mitsy is een discrete poes, ze heeft nood aan een kalme omgeving zonder andere katten en indien mogelijk zonder kinderen zodat ze haar plaatsje vindt in huis. Mitsy houdt niet van verandering. Maar eens ze vertrouwen heeft, knuffelt ze heel graag. Ze is zindelijk.

Luna - kattin (7j) © -

Luna heeft het asiel van Genk al veel te veel gezien. Ze kwam in eerste instantie in het asiel terecht als zwerfdier. Ze kreeg een nieuwe thuis maar werd een week al terug gebracht omdat de baasjes bang waren van de kat. Ze kreeg een nieuwe thuis, maar kwam weer terug omdat ze niet meer gewenst was. Luna moet dus weer op zoek naar een eigen plekje. Luna is niet de grootste knuffelaar, maar ze komt wel zelf om een aai vragen en komt ook op schoot liggen. Met haar 7jarige leeftijd is zij ook veel rustiger dan de veel actievere kittens. Voor Luna zoeken we een thuis waar ze zowel binnen als buiten kan. Andere katten zijn er ook beter niet.

Pipoe - teef (2j) © -

Piepoe werd afgestaan aan het dierenasiel van Gent omdat ze te onstuimig is en heel veel aandacht vraagt. Dit kan soms resulteren in happen. Piepoe is een vriendelijke en super enthousiaste hond met veel energie. Deze puber zoekt een ervaren en actieve baas die Piepoe een goede opvoeding en veel beweging kan geven. Piepoe houdt van mensen maar niet van andere dieren, daarom wordt ze best als enig huisdier geplaatst. Ze is zindelijk en kan alleen thuis blijven in de bench

Moody - kattin © -

Moody heeft al een serieuze weg afgelegd. Ze werd al eens eerder geadopteerd, maar werd teruggebracht omdat ze niet wou eten. Bij Dreamcatchers is Moody een goeie eter. Zoals de naam doet vermoeden, is Moody niet echt een gemakkelijk geval. Ze vertrouwt mensen niet en dat begrijpen we wel. Ze durft wel eens blazen. Momenteel is Moody op haar gemak aan het openbloeien.

Zach - reu (4j) © -

Zoals kenmerkend voor de American Staffordshire Terrier kan Zach hevig zijn. Het is een energieke man die van balletjes apporteren zijn hobby heeft gemaakt. Hij gaat hier behoorlijk in op en kan dan een beetje lomp zijn. Of hij ooit binnen heeft geleefd is onbekend. Hij springt wel herhaaldelijk in de zetel en lag ook graag met zijn balletje in de mand.

Bij zijn vorige eigenaar heeft Zach het commando zit en kom hier geleerd. Hij is heel voergevoelig en met behulp van koekjes kan hij nog meer aangeleerd krijgen. Wanneer er iets gevraagd wordt van hem, is hij heel respectvol in de uitoefening hiervan. Echter, hij kan zijn beheersing nog verliezen bij speelgoed. Met behulp van een beetje geduld en een consequente baas, is dit probleem al gauw verholpen.

Wandelen doet hij ook graag. Zijn gedrag aan de lijn is goed, trekt (bijna) niet en maakt veel contact met de wandelaar.

Zach staat naast zijn energie bekend om zijn vriendelijke karakter naar de verzorgers van het Genkse dierenasiel. Kinderen onder de 16 is voor Zach helaas niet mogelijk. Zijn nieuwe eigenaren dienen ook kennis en ervaring te hebben van het ras en willen bovendien graag sportief bezig zijn.

Modest - reu (+/- 2j) © -

Modest is zeer terughoudend naar vreemden toe en kan niet bij kinderen geplaatst worden. Voor meer info contacteer je best de KMDA

Kattin (+/- 2j) © -

Ik ben een schildpadkleurige poes en heel lief, maar een beetje schuchter als ik je niet ken. Ik kom overeen met andere katten, maar laat ze met rust. Ik ben eerder klein van gestalte. Ik verblijf in het dierenasiel van Ieper

Rafiki - Reu (10j) © -

Rafiki hoort al iets minder en ziet ook al iets minder.

Rafiki liet in het begin van zijn verblijf bij het dierenasiel van Genk zien dat hij een beetje op zichzelf is. Hij is inmiddels al helemaal vrolijk als hij uit zijn kennel wordt gehaald en wanneer een verzorger bij hem in de speelweide komt zitten, springt hij vrolijk op naar hem of haar. Het is geen overdreven knuffelaar, maar geef deze man liefde, knuffels en zijn zetel en hij is happy. Het is een enorme snuffelkont en zoek- en speurspelletjes vindt hij het einde! Zijn zicht en gehoor is misschien minder, maar zijn neus werkt nog perfect! Zijn smaakpapillen werken waarschijnlijk ook nog heel goed; vlees gaat erin als zoete koek!

Rafiki is een zwemkoning. Hij heeft er een sport van gemaakt om het verse water zo vies mogelijk te maken, door er in te staan en eruit te springen.

Voor Rafiki zoeken we mensen met een klein tuintje of koerke, dat hij lekker kan snuffelen. We vermoeden dat hij schrikt van geluiden van verkeer tijdens wandelingen, dus een klein tuintje biedt dan zeker uitkomst.

Zita - teef (10j) © -

Zita werd afgestaan aan het dierenasiel van Gent omdat ze een hond aangevallen had op straat. Zita is superlief voor mensen maar kan absoluut niet om met andere dieren. Ze zoekt dus een ervaren baas die zijn verantwoordelijkheid neemt zodat ze niet in contact kan komen met andere dieren. Zita is zindelijk en kan alleen thuis blijven.

Dolly - kattin © -

Deze spierwitte kattin verblijft in het dierenasiel van Ninove

Bryan - reu (7j) © -

Bryan is een kruising Mechelse Herder geboren op 01-10-2009. Hij is een zeer beschermende hond die goed zorg zal dragen voor uw gezin, maar niet goed is in de omgang met andere honden of katten. (Dierenasiel KMDA Kontich)