In beeld: Deze asieldieren zoeken nog een baasje

In beeld: Deze asieldieren zoeken nog een baasje
© Foto's Peter

Bryan (Reu) © -

Bryan is een kruising Mechelse Herder geboren op 01-10-2009. Hij is een zeer beschermende hond die goed zorg zal dragen voor uw gezin, maar niet goed is in de omgang met andere honden of katten. (Dierenasiel KMDA Kontich)

Bubbels (kattin) © -

Bubbels is een gesteriliseerde tricolor van negen jaar oud die werd afgestaan toen haar baasjes verhuisden. Het is een lieve poes die altijd buiten leefde. Ze zoekt dan ook een huisje waar ze een frisse neus kan halen. (Dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis Brugge)

Diana (teef) © -

Border collie Diana (°13/2/2008) werd afgestaan wegens gezondheidsredenen van de eigenaar. Mooie Diana is een vrolijke hond die je steeds hartelijk komt begroeten. Diana leefde samen met een andere hond en dat ging goed, maar of het klikt met een nieuw hondenvriendje moet eerst getest worden bij een kennismaking. Ze kan het goed vinden met kinderen. Gedrag bij katten is onbekend. Als Diana alleen moest thuis blijven beet ze uit verveling dingen kapot. Ze heeft dus voldoende afleiding nodig en een baasje die haar genoeg activiteit biedt. Er is misschien nog wat zindelijkheidstraining nodig. Diana is een goede waker en kent de basiscommando's. (Dierenasiel Gent)

Duvel (reu) © -

Duvel is een langharige Teckel van 2007. Hij heeft zijn naam zeker niet gestolen. Hij gebruikt de mens enkel en alleen om zijn zin te krijgen en vermoedelijk heeft hij ook altijd zijn zin gekregen. Hij is een echt baasje met een eigen sterke wil. Voor Duvel zoeken we een gezin waar hij de hele dag mee mag lopen en waar zo nu en dan eens een fijne wandeling mee gemaakt wordt. Duvel is reeds gechipt en voorzien van de nodige vaccinaties. (Dierenasiel Genk)

Emiel (reu) © -

Emiel is een gecastreerde reu (°20.02.2007) Hij wordt niet graag "opgepakt" dan durft hij grommen. Daarom werd Emiel, na adoptie in februari, terug binnen gebracht.Emiel is kalm en hij wandelt mooi aan de lijn. Geen nieuwe thuis met kleine kinderen! (Dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis Brugge)

Enzo en Witteke (beiden reu) © -

Enzo kan zich geen leven voorstellen zonder de kleine witte. We weten dat de plaatsingskansen kleiner worden door ze samen te houden en we hebben het geprobeerd, de één zonder de ander; maar dit is pijnlijk, schrijnend, het gaat niet.... Ze horen gewoon samen en daarmee uit. Dus stellen we jullie even dit prachtig duo voor. Enzo: reu, geboren in 2009, sterk mensgericht, zeer volgzaam en gewillig, emotioneel heel afhankelijk en onderdanig. Al is hij een Bouvier, toch zijn weinig kenmerken van dit ras in hem te zien. Hij is een fijne huishond. Enzo kan enorm genieten als hij naar buiten kan kijken. Schijnt het zonnetje buiten dan is hij de eerste die zich languit neerlegt om te zonnebaden. Een heerlijke, grote knuffelbeer. Witteke: reu, geboren in 2010. Is zeer bepalend, heeft het voor het zeggen. Mensgericht en afhankelijk. Heeft een sterk karakter, maar komt heel graag bij de mens om aandacht te vragen. Als hij het niet krijgt, laat hij het duidelijk merken. Heel fijn knuffelhondje. Beide zijn reeds gechipt en voorzien van de nodige vaccinaties. (Dierenasiel Genk)

Goliath (reu) © -

De Bouvier Goliath (° 27.01.2013) werd afgestaan wegens tijdsgebrek van de baas.Deze prachtige reu is kalm en hij zit op bevel. Hij kan mee met de auto. Met andere honden gaat het niet altijd even goed! Hij wordt best niet uitgedaagd door zijn soortgenoten! Goliath leefde veel buiten maar was zindelijk in huis. Een goed afgesloten tuin is een must! Zijn vacht moet dagelijks gekamd worden zodat hij er blijft uitzien als een mini leeuw. Wie hem meeneemt op wandel zal zeker goede armspieren aankweken. Goliath is heel sociaal naar mensen toe. (Dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis Brugge)

Kyra (teef) © -

Kyra (°7/8/2014) werd afgestaan omdat haar eigenaar zich geïntimeerd voelde door haar rebels en puberaal gedrag. In Kyra zit zeker geen agressie of kwaadheid maar ze is nog niet aangeleerd hoe ver ze mag gaan en tast dus haar grenzen af. Ze zoekt een ervaren baasje die stevig in zijn/haar schoenen staat en die Kyra een correcte opvoeding kan geven. (Dierenasiel Gent)

Lara (teef) © -

Lara is een stafford teefje februari 2007.Ze is heel mensgericht, zit graag bij je in de zetel en op schoot. Speelt vlot met de tennisbal maar maakt hem erna zeker zo graag stuk dus speelgoed moet goed sterk zijn.Lara wordt niet op een appartement geplaatst, zij heeft een tuin nodig. Toekomstig baasje moet ervaring met het ras hebben.Kinderen vanaf 16 jaar.Wil je kennis maken met haar kom dan even langs. Lara is gechipt en gevaccineerd (Dierenasiel Genk)

Lex (reu) © -

De Engelse Cocker Spaniel Lex (° 01.02.2013) werd afgestaan wegens tijdsgebrek. Hij is uit op avontuur en zoekt al eens om te ontsnappen. Uit verveling durft hij nog wel eens iets stuk bijten. Deze hond kent de basisbevelen en hij is zindelijk. De eerste 5 minuten is hij wat onrustig in de auto maar nadien verloopt alles prima. Hij wandelt vlot aan de lijn. Lex wordt niet geplaatst in een gezin met kleine kinderen (Dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis Brugge)

Loesje (kattin) © -

Loesje is een Europese korthaar van bijna drie jaar oud. (Dierenasiel KMDA Antwerpen)

Loxy (kattin) © -

Loxy (°1/1/2013) werd zwanger bij binnengebracht. Hier beviel ze van 3 kittens. Het is een heel goed moedertje. Zelf is ze vrij schuw en wantrouwig naar de mensen. Ze laat zich aaien maar is het duidelijk niet gewoon. Daarom zoeken we een thuis voor haar bij mensen die geduld hebben om haar dat vertrouwen terug te geven. (Dierenasiel Gent)

Missy (teef) © -

Missy is een lieve maar onzekere labrador van een jaar oud die een baasje verdient dat haar vertrouwen weer omhoog werkt. (Dierenasiel KMDA Kontich)

Naomi (kattin) © -

Naomi is een jonge kattin van een jaar oud die een speciaal karakter heeft. Ze past dan ook alleen maar bij mensen die haar de tijd willen geven om zich te ontplooien en begrip hebben voor het karakter van een poes. (Dierenasiel Gent)

Deze asieldieren zoeken nog een baasje © -

oppemie zat al eerder in het asiel en werd begin juli jammer genoeg terug gebracht. Haar baasje was teveel van huis weg en kon geen tijd maken voor haar. Poppemie is een kattin van 2009. Ze is rustig van aard. Ze vindt het leuk om buiten te kunnen. Binnen vindt ze het leuk om te knuffelen. We zoeken voor haar een thuis zonder andere katten, want dat vindt ze helemaal niks. Ook drukte is niks voor haar. Een rustige thuis is een must. Wie geeft deze knappe dame een nieuwe thuis? (Dierenasiel Genk)

Smal (kattin) © -

Smal is een kattin die afgestaan werd aan het asiel omdat haar baasje naar het buitenland vertrok. Ze is ongeveer 6jaar oud. Smal is een rustige dame. Ze houdt van aandacht, wordt graag geaaid en is graag in de buurt. Speels lijkt ze niet. Smal wil gewoon genieten. Smal kan geplaatst worden bij rustige kinderen. We zoeken voor Smal een thuis waar ze binnen en buiten kan. (Dierenasiel Genk)

Snuffie (vrouwtje) © -

Deze cavia van twee jaar oud werd samen met vriendin Speedy afgestaan wegens verhuis (Dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis Brugge)

Speedy (vrouwtje) © -

Deze cavia van twee jaar oud werd samen met vriendin Snuffie afgestaan wegens verhuis (Dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis Brugge)

Zara (kattin) © -

Zara is een vier jaar oude Europese korthaar (Dierenasiel KMDA Antwerpen)

Zuki (kater) © -

Zuki werd naar het asiel gebracht omwille van ziekte van het baasje. Het is een kater van 2012. Zuki heeft het enorm moeilijk in het asiel en kan de drukte niet aan. We zijn voor hem op zoek naar mensen die ervaring hebben met katten. Een thuis waar hij na verloop van tijd binnen en buiten kan. Zuki heeft samen geleefd met een andere kat, een hond en kinderen. Omwille van zijn gedrag zien we hem op dit moment echter liever in een rustige thuis zonder kleine kinderen en honden. (dierenasiel Genk)