'Kijk naar de natuur, de mens is net als ieder beestje gemaakt om zich voor te planten. Maar waar stopt dat?', klinkt het bij Sebastiaan in het beeldverhaal van Canvas. Samen met Marian, Celine en Gerhilde geeft hij zijn visie op het krijgen van kinderen.

Canvas gaat na waarom jonge mensen al dan niet voor kinderen zouden kiezen. Hoe hun omgeving met die keuze omgaat. 'Het wordt bijna van je verwacht dat je kinderen krijgt.' Ook stellen ze zich de vraag of ze gelukkiger zouden zijn met kinderen en hoe het hun leven zou bepalen. (AB)

Waarom nog kinderen krijgen?

In biologie draait alles om het maximaal voortplanten van onze genen naar de volgende generaties, maar toch is de proportie kinderloosheid in de loop van de twintigste eeuw sterk verdubbeld.Wat is onze visie? Welke invloed oefent onze ingesteldheid uit op onze kinderwens? En, maken kinderen ons wel gelukkiger? Beleef hier het interactieve verhaal: http://cnv.as/waaromnogkinderen

Posted by Canvas on donderdag 5 november 2015
'Kijk naar de natuur, de mens is net als ieder beestje gemaakt om zich voor te planten. Maar waar stopt dat?', klinkt het bij Sebastiaan in het beeldverhaal van Canvas. Samen met Marian, Celine en Gerhilde geeft hij zijn visie op het krijgen van kinderen. Canvas gaat na waarom jonge mensen al dan niet voor kinderen zouden kiezen. Hoe hun omgeving met die keuze omgaat. 'Het wordt bijna van je verwacht dat je kinderen krijgt.' Ook stellen ze zich de vraag of ze gelukkiger zouden zijn met kinderen en hoe het hun leven zou bepalen. (AB)