Tijdens de allerlaatste aflevering van de populaire serie Gossip Girl is bekend gemaakt wie de anonieme blogger is die zich al jaren bezig houdt met het reilen en zeilen in de Upper East Side. Namen als Jenny en Dorota deden de ronde, maar het bleek niemand minder dan Dan Humphrey te zijn.

Voor wie de voorbije jaren onder een steen heeft geleefd of gewoon geen zin had in het drama dat gepaard ging met de uitspattingen van Manhattan's elite, vatten wij nog even de verhaallijn samen.

De serie start met de terugkeer van rijke it-girl Serena Van der Woodsen die na een jaar kostschool haar vriendschap met Blair Waldorf opnieuw wat leven probeert in te blazen. Samen met Nate en Chuck vormen ze een welgesteld tienergroepje die op de voet gevolgd worden door Gossip Girl, een anonieme blogger die via updates iedereen op de hoogte houdt van het leven van de rijke Upper-East Siders. Daarnaast zien we ook Dan Humphrey en zijn zus Jenny - uit Brooklyn - die er alles voor over hebben om bij het exclusieve groepje te horen.

Over de seizoenen heen wordt er gewisseld van vriendjes en doen enkele andere personages hun intrede, maar toch blijven de relatie tussen Chuck en Blair enerzijds en die tussen Serena en Dan anderzijds de rode draad in het verhaal. Het was dan ook geen ongelooflijke verrassing dat net deze twee koppels het zouden halen in de laatste aflevering.

De finale episode start met het heel bescheiden trouwfeest van Chuck en Blair, die onmiddellijk na het ja-woord mee moeten met de politie in verband met de dood van Bart Bass, de vader van Chuck. Ondertussen is Serena terug gekeerd naar New York om het verhaal van Dan te horen, die nu bekend heeft gemaakt dat hij al die jaren voor de Gossip Girl posts heeft gezorgd.

In tegenstelling tot de eerdere afleveringen, is er echter weinig drama te bespeuren. Chuck en Blair worden snel terug vrijgelaten, de groep is bijzonder vergevingsgezind voor Dan en zelfs Georgina Sparks toont haar goed hart.

Er wordt dan maar meteen doorgespoeld naar vijf jaar later waar Nate kandidaat-burgemeester is, Chuck en Blair een zoontje hebben en Dan op het punt staat het ja-woord te geven aan Serena. Daarnaast maken ook andere personages zoals Vanessa, Olivia, Ivy, Jenny en Eric een korte verschijning en zien we de stem van Gossip Girl - ingesproken door actrice Kristen Bell - samen met Rachel Bilson ook op het scherm verschijnen.

Ten slotte doet Dan ook uit te doeken waarom hij de blog is gestart waarbij we een terugblik zien naar een feestje waar hij per ongeluk op uitgenodigd was. Hij zag daar Serena en besloot toen om de blog op te richten en zo haar hart te winnen. Na zes seizoenen, bleek dus niemand minder dan Lonely Boy al heel de tijd de machtigste persoon te zijn aan de Upper East Side. (RDM)

Tijdens de allerlaatste aflevering van de populaire serie Gossip Girl is bekend gemaakt wie de anonieme blogger is die zich al jaren bezig houdt met het reilen en zeilen in de Upper East Side. Namen als Jenny en Dorota deden de ronde, maar het bleek niemand minder dan Dan Humphrey te zijn. Voor wie de voorbije jaren onder een steen heeft geleefd of gewoon geen zin had in het drama dat gepaard ging met de uitspattingen van Manhattan's elite, vatten wij nog even de verhaallijn samen. De serie start met de terugkeer van rijke it-girl Serena Van der Woodsen die na een jaar kostschool haar vriendschap met Blair Waldorf opnieuw wat leven probeert in te blazen. Samen met Nate en Chuck vormen ze een welgesteld tienergroepje die op de voet gevolgd worden door Gossip Girl, een anonieme blogger die via updates iedereen op de hoogte houdt van het leven van de rijke Upper-East Siders. Daarnaast zien we ook Dan Humphrey en zijn zus Jenny - uit Brooklyn - die er alles voor over hebben om bij het exclusieve groepje te horen. Over de seizoenen heen wordt er gewisseld van vriendjes en doen enkele andere personages hun intrede, maar toch blijven de relatie tussen Chuck en Blair enerzijds en die tussen Serena en Dan anderzijds de rode draad in het verhaal. Het was dan ook geen ongelooflijke verrassing dat net deze twee koppels het zouden halen in de laatste aflevering. De finale episode start met het heel bescheiden trouwfeest van Chuck en Blair, die onmiddellijk na het ja-woord mee moeten met de politie in verband met de dood van Bart Bass, de vader van Chuck. Ondertussen is Serena terug gekeerd naar New York om het verhaal van Dan te horen, die nu bekend heeft gemaakt dat hij al die jaren voor de Gossip Girl posts heeft gezorgd. In tegenstelling tot de eerdere afleveringen, is er echter weinig drama te bespeuren. Chuck en Blair worden snel terug vrijgelaten, de groep is bijzonder vergevingsgezind voor Dan en zelfs Georgina Sparks toont haar goed hart. Er wordt dan maar meteen doorgespoeld naar vijf jaar later waar Nate kandidaat-burgemeester is, Chuck en Blair een zoontje hebben en Dan op het punt staat het ja-woord te geven aan Serena. Daarnaast maken ook andere personages zoals Vanessa, Olivia, Ivy, Jenny en Eric een korte verschijning en zien we de stem van Gossip Girl - ingesproken door actrice Kristen Bell - samen met Rachel Bilson ook op het scherm verschijnen. Ten slotte doet Dan ook uit te doeken waarom hij de blog is gestart waarbij we een terugblik zien naar een feestje waar hij per ongeluk op uitgenodigd was. Hij zag daar Serena en besloot toen om de blog op te richten en zo haar hart te winnen. Na zes seizoenen, bleek dus niemand minder dan Lonely Boy al heel de tijd de machtigste persoon te zijn aan de Upper East Side. (RDM)