Twintig jaar na Wannabe heeft de epische Spice Girls-clip nu een remake gekregen die genderongelijkheid in de hele wereld in het vizier neemt. Die is gemaakt door Project Everyone, een organisatie die ijvert naar een wereld zonder klimaatverandering, onrechtvaardigheid en armoede.

MJ Delaney, die de video regisseerde, ziet een gelijkenis tussen de Spice Girls van weleer en de vrouw van vandaag: "De Spice Girls waren erg verschillende vrouwen die sterker werden doordat ze samenwerkten. We willen de verschillen tussen vrouwen in deze film vieren en tegelijk aantonen dat er heel wat universele zaken zijn die alle meisjes ter wereld really, really want."

En de Spice Girls zelf? Die lijken enthousiast: "Ik vind de film een geweldig idee," aldus ex-Spice Girl Victoria Beckham. "Hoe heerlijk is wel niet dat het dat de nalatenschap van Girl Power twintig jaar later gebruikt wordt om een hele nieuwe generatie aan te moedigen om op te komen voor hun rechten?"

Neem een foto met wat jij echt, echt zou willen, plaats hem op de sociale media met de hashtag #WhatIReallyReallyWant en Project Everyone zal hem in september bezorgen aan de Verenigde Naties. (EK)

Twintig jaar na Wannabe heeft de epische Spice Girls-clip nu een remake gekregen die genderongelijkheid in de hele wereld in het vizier neemt. Die is gemaakt door Project Everyone, een organisatie die ijvert naar een wereld zonder klimaatverandering, onrechtvaardigheid en armoede. MJ Delaney, die de video regisseerde, ziet een gelijkenis tussen de Spice Girls van weleer en de vrouw van vandaag: "De Spice Girls waren erg verschillende vrouwen die sterker werden doordat ze samenwerkten. We willen de verschillen tussen vrouwen in deze film vieren en tegelijk aantonen dat er heel wat universele zaken zijn die alle meisjes ter wereld really, really want."En de Spice Girls zelf? Die lijken enthousiast: "Ik vind de film een geweldig idee," aldus ex-Spice Girl Victoria Beckham. "Hoe heerlijk is wel niet dat het dat de nalatenschap van Girl Power twintig jaar later gebruikt wordt om een hele nieuwe generatie aan te moedigen om op te komen voor hun rechten?"Neem een foto met wat jij echt, echt zou willen, plaats hem op de sociale media met de hashtag #WhatIReallyReallyWant en Project Everyone zal hem in september bezorgen aan de Verenigde Naties. (EK)