Omdat ze de representatie van vrouwen en vrouwelijkheid in de massamedia een schop onder de kont wil geven. Omdat ze een conversatie wil starten over begrippen als schoonheid en gender. Jessica Yatrofsky had verschillende redenen om aan I Heart Girl te beginnen, en nog meer supporters die er graag aan wilden meewerken.

Wat begon als een portretreeks van haar vriendinnen eindigde in een collectie van meer dan honderd foto's, vrouwen die elkaar allemaal hadden aangeraden om voor Yatrofskys lens plaats te nemen. "Ik ben echt op zoek gegaan naar hoe we evolueren als mensen en hoe we ons geslacht met ons meedragen", aldus Yatrofsky aan Refinery29. "Ik wil het menselijke lichaam op een authentieke manier weergeven, op dezelfde manier waarop die persoon zich aan de wereld laat zien, en me niet aanpassen aan hoe die vrouw doorgaans geportretteerd zou worden."

Jessica Yatrofsky
© Jessica Yatrofsky

De foto's zijn puur en oprecht, net zoals de beelden die ze eerder al voor I Heart Boy genomen had. Sommige vrouwen poseren naakt voor de camera, anderen houden wat kleren aan - Jessica gaf hen immers die keuze - maar die kracht en kwetsbaarheid die deze modellen uitstralen zit in de lichaamstaal, in een blik, en die kan je bereiken met of zonder kleding aan.

"Ik wou hier geen erotische fotoreeks van maken", vertelt Yatrofsky. "Toen I Heart Boy uitkwam omschreven mensen het nog als homoerotisch. Nu krijg ik een ander soort aandacht, omdat mensen vrouwelijke naaktheid toch meer als kunst beschouwen." (KS)

Jessica Yatrofsky
© Jessica Yatrofsky

I Heart Girl is gepubliceerd bij PowerHouse Books, de gelijknamige tentoonstelling loopt van donderdag 11 februari tot 10 april in WATT te Gent.

Omdat ze de representatie van vrouwen en vrouwelijkheid in de massamedia een schop onder de kont wil geven. Omdat ze een conversatie wil starten over begrippen als schoonheid en gender. Jessica Yatrofsky had verschillende redenen om aan I Heart Girl te beginnen, en nog meer supporters die er graag aan wilden meewerken.Wat begon als een portretreeks van haar vriendinnen eindigde in een collectie van meer dan honderd foto's, vrouwen die elkaar allemaal hadden aangeraden om voor Yatrofskys lens plaats te nemen. "Ik ben echt op zoek gegaan naar hoe we evolueren als mensen en hoe we ons geslacht met ons meedragen", aldus Yatrofsky aan Refinery29. "Ik wil het menselijke lichaam op een authentieke manier weergeven, op dezelfde manier waarop die persoon zich aan de wereld laat zien, en me niet aanpassen aan hoe die vrouw doorgaans geportretteerd zou worden."De foto's zijn puur en oprecht, net zoals de beelden die ze eerder al voor I Heart Boy genomen had. Sommige vrouwen poseren naakt voor de camera, anderen houden wat kleren aan - Jessica gaf hen immers die keuze - maar die kracht en kwetsbaarheid die deze modellen uitstralen zit in de lichaamstaal, in een blik, en die kan je bereiken met of zonder kleding aan. "Ik wou hier geen erotische fotoreeks van maken", vertelt Yatrofsky. "Toen I Heart Boy uitkwam omschreven mensen het nog als homoerotisch. Nu krijg ik een ander soort aandacht, omdat mensen vrouwelijke naaktheid toch meer als kunst beschouwen." (KS)