Het huishouden is een van de grootste oorzaken van echtelijke ruzies. De taakverdeling over wie het huis schoonmaakt, kookt en de afwas doet zorgt vaak voor irritatie en is een bron van ergernis. Enkel over geldkwesties wordt er nog meer ruzie gemaakt. Dat schrijft de Daily Mail.

Dat het huishouden een bron van ruzie is, blijkt een onderzoek van een online bezorgdienst bij meer dan 2000 volwassenen. Bijna twee op drie deelnemers aan het onderzoek geeft toe minstens één keer per week te ruziën over het huishouden. Er is zelfs meer: één op de vijf ondervraagden kent ten minste één koppel dat omwille van het huishouden uit elkaar is gegaan.

De gevoelige punten

Maar welke huishoudelijke activiteiten zijn een bron van ergernis? Uit het onderzoek blijkt dat vooral luiheid om te koken, schoonmaken en het uitstellen van klussen mensen op de 'zenuwen' werkt. Bovendien vinden vrouwen de mate van het meehelpen in het huishouden belangrijker dan mannen. Eén derde van de ondervraagden beweert de relatie te beëindigen als de partner nooit iets uitvoert. (LVR)

Het huishouden is een van de grootste oorzaken van echtelijke ruzies. De taakverdeling over wie het huis schoonmaakt, kookt en de afwas doet zorgt vaak voor irritatie en is een bron van ergernis. Enkel over geldkwesties wordt er nog meer ruzie gemaakt. Dat schrijft de Daily Mail. Dat het huishouden een bron van ruzie is, blijkt een onderzoek van een online bezorgdienst bij meer dan 2000 volwassenen. Bijna twee op drie deelnemers aan het onderzoek geeft toe minstens één keer per week te ruziën over het huishouden. Er is zelfs meer: één op de vijf ondervraagden kent ten minste één koppel dat omwille van het huishouden uit elkaar is gegaan. De gevoelige punten Maar welke huishoudelijke activiteiten zijn een bron van ergernis? Uit het onderzoek blijkt dat vooral luiheid om te koken, schoonmaken en het uitstellen van klussen mensen op de 'zenuwen' werkt. Bovendien vinden vrouwen de mate van het meehelpen in het huishouden belangrijker dan mannen. Eén derde van de ondervraagden beweert de relatie te beëindigen als de partner nooit iets uitvoert. (LVR)