Voor wat vakantiegevoel in eigen land moet u zondag 17 mei in Brussel zijn. De negende editie van Feest in het Paleis -dat voor Schone Kunsten- staat in het teken van ItaliÃ"en biedt een hele dag entertainment voor de ganse familie.

De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk, er zijn workshops voor kinderen en u kunt er Italiaanse kortfilms en concerten meepikken. Het hoogtepunt is een gemaskerd bal met barokmuziek.

Dezelfde dag viert ook de stad Brussel trouwens feest. Het gratis intercultureel festival omvat Afrikaanse concerten op de Kapellemarkt, een kunstenaarsparcours en een ontdekkingstocht langs veertig bekende en minder bekende locaties van de hoofdstad. Meteen kunt u de gloednieuwe Brussels Card ontdekken. U kunt er 24, 48 of 72 uur lang het openbaar vervoer mee gebruiken en dertig musea mee bezoeken, ook het Magrittemuseum, dat op 2 juni zijn deuren opent. Verder biedt de kaart kortingen in restaurants, shops, toeristische attracties en negen modezaken in de Antoine Dansaertstraat.

Pieter Lantsoght.

Feest in het Paleis, in het Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. Het programma van het Visitfestival vindt u op www.brupass.be, de stadpas (20, 28 of 33 euro) op www.brusselscard.be.

Voor wat vakantiegevoel in eigen land moet u zondag 17 mei in Brussel zijn. De negende editie van Feest in het Paleis -dat voor Schone Kunsten- staat in het teken van ItaliÃ"en biedt een hele dag entertainment voor de ganse familie.De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk, er zijn workshops voor kinderen en u kunt er Italiaanse kortfilms en concerten meepikken. Het hoogtepunt is een gemaskerd bal met barokmuziek. Dezelfde dag viert ook de stad Brussel trouwens feest. Het gratis intercultureel festival omvat Afrikaanse concerten op de Kapellemarkt, een kunstenaarsparcours en een ontdekkingstocht langs veertig bekende en minder bekende locaties van de hoofdstad. Meteen kunt u de gloednieuwe Brussels Card ontdekken. U kunt er 24, 48 of 72 uur lang het openbaar vervoer mee gebruiken en dertig musea mee bezoeken, ook het Magrittemuseum, dat op 2 juni zijn deuren opent. Verder biedt de kaart kortingen in restaurants, shops, toeristische attracties en negen modezaken in de Antoine Dansaertstraat.Pieter Lantsoght.Feest in het Paleis, in het Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. Het programma van het Visitfestival vindt u op www.brupass.be, de stadpas (20, 28 of 33 euro) op www.brusselscard.be.