'Laten we de landschappen met muren van prikkeldraad anders gebruiken als achtergrond voor onze shoot', moet Norbert Baksa gedacht hebben. Op de dertien foto's met de titel 'Der Migrant' tonen stylish geklede vrouwen die vluchtelingen moeten voorstellen. Sommigen zijn op de vlucht, anderen proberen zich te verzetten tegen de ordediensten.

Hoewel de foto's volgens Baksa in een mededeling op zijn website niet tot doel hebben om het te verheerlijken, lijkt het moeilijk om het tegendeel te geloven. 'Ik wilde gewoon aandacht vestigen op de vluchtelingenproblematiek.' Voor heel wat mensen klinkt die verklaring nogal mager en getuigen deze foto's van weinig smaak.

Het is vooral de foto van de vrouw die tegen de afsluiting leunt, een selfie lijkt te nemen en bovendien heel schaars gekleed is. Zeker dat laatste is een erg gevoelige topic bij vluchtelingen die uit Islamitische landen afkomstig zijn. (AB)

'Laten we de landschappen met muren van prikkeldraad anders gebruiken als achtergrond voor onze shoot', moet Norbert Baksa gedacht hebben. Op de dertien foto's met de titel 'Der Migrant' tonen stylish geklede vrouwen die vluchtelingen moeten voorstellen. Sommigen zijn op de vlucht, anderen proberen zich te verzetten tegen de ordediensten. Hoewel de foto's volgens Baksa in een mededeling op zijn website niet tot doel hebben om het te verheerlijken, lijkt het moeilijk om het tegendeel te geloven. 'Ik wilde gewoon aandacht vestigen op de vluchtelingenproblematiek.' Voor heel wat mensen klinkt die verklaring nogal mager en getuigen deze foto's van weinig smaak.Het is vooral de foto van de vrouw die tegen de afsluiting leunt, een selfie lijkt te nemen en bovendien heel schaars gekleed is. Zeker dat laatste is een erg gevoelige topic bij vluchtelingen die uit Islamitische landen afkomstig zijn. (AB)