Ben jij diegene die op het werk bedelt om de laders van de collega's? Stapte jij al eens een bar binnen om iets te drinken enkel en alleen om ook je telefoon opnieuw van energie te kunnen voorzien? Volgens het onderzoek lijd jij dan ook aan het 'lege batterij'-syndroom. Het is geen echte ziekte of angststoornis, maar het is toch bepalend voor ons gedrag.

Het onderzoek toonde onder meer aan dat maar liefst 9 van de 10 ondervraagden een paniekerig gevoel krijgen wanneer ze een melding 'battery low' krijgen. Bij de 16- tot 35-jarigen zei maar liefst 42% een uitje naar de fitness af te zeggen om toch maar hun telefoon te kunnen opladen thuis.

Het 'lege batterij'-syndroom kan ook gelinkt worden aan de term 'nomofobie'. Nomofobie is 'een overmatige angst voor het niet continu bereikbaar zijn via een mobiele telefoon'. In 2012 toonden de resultaten van een Britse studie dat 66% van de ondervraagden angst hebben om niet meer mobiel bereikbaar te zijn. Die 'angst' lijkt dus alleen maar toe te nemen.(AB)

Ben jij diegene die op het werk bedelt om de laders van de collega's? Stapte jij al eens een bar binnen om iets te drinken enkel en alleen om ook je telefoon opnieuw van energie te kunnen voorzien? Volgens het onderzoek lijd jij dan ook aan het 'lege batterij'-syndroom. Het is geen echte ziekte of angststoornis, maar het is toch bepalend voor ons gedrag.Het onderzoek toonde onder meer aan dat maar liefst 9 van de 10 ondervraagden een paniekerig gevoel krijgen wanneer ze een melding 'battery low' krijgen. Bij de 16- tot 35-jarigen zei maar liefst 42% een uitje naar de fitness af te zeggen om toch maar hun telefoon te kunnen opladen thuis. Het 'lege batterij'-syndroom kan ook gelinkt worden aan de term 'nomofobie'. Nomofobie is 'een overmatige angst voor het niet continu bereikbaar zijn via een mobiele telefoon'. In 2012 toonden de resultaten van een Britse studie dat 66% van de ondervraagden angst hebben om niet meer mobiel bereikbaar te zijn. Die 'angst' lijkt dus alleen maar toe te nemen.(AB)