In de prent 'Freeheld' wordt het (waargebeurde) verhaal verteld van de terminale rechercheur Laurel Hest (een rol voor Julianne Moore) die moet vechten om haar uitkeringen te laten toewijzen aan haar partner, gespeeld door Ellen Page. 'Carol' gaat dan weer over twee vrouwen, vertolkt door Cate Blanchett en Rooney Mara, die in je jaren vijftig verliefd worden.

Dit was voor The New York Times een goede reden vragen rond gender in Hollywood af te vuren op de dames. We lijsten hier enkele van de meest opvallende quotes op over seksisme in Tinseltown.

'Als een regisseur me zegt dat ik echt topless moet zijn voor een bepaalde scène, vraag ik, moet dat echt?', vertelt Blanchett. 'Je moet echt terugvechten om niet de typische clichématige rol te spelen. Je moet de kans benutten om je personage te ontwikkelen.' Volgens de actrice is het dus van essentieel belang dat haar collega's het heft in eigen handen nemen en terugvechten tegen het objectiveren.

Julianne Moore wil op haar beurt dat het publiek de studio's meer gaat pushen om gendergelijkheid op het scherm te brengen. 'Stem met je geld', vertelt ze aan The New York Times. 'Ik weiger om naar de bioscoop te gaan om een film te bekijken waarin enkel mannen de hoofdrol spelen.' Gelukkig voor Julianne komen er dus deze herfst heel wat films met vrouwen in originele rollen uit. (AB)

In de prent 'Freeheld' wordt het (waargebeurde) verhaal verteld van de terminale rechercheur Laurel Hest (een rol voor Julianne Moore) die moet vechten om haar uitkeringen te laten toewijzen aan haar partner, gespeeld door Ellen Page. 'Carol' gaat dan weer over twee vrouwen, vertolkt door Cate Blanchett en Rooney Mara, die in je jaren vijftig verliefd worden.Dit was voor The New York Times een goede reden vragen rond gender in Hollywood af te vuren op de dames. We lijsten hier enkele van de meest opvallende quotes op over seksisme in Tinseltown. 'Als een regisseur me zegt dat ik echt topless moet zijn voor een bepaalde scène, vraag ik, moet dat echt?', vertelt Blanchett. 'Je moet echt terugvechten om niet de typische clichématige rol te spelen. Je moet de kans benutten om je personage te ontwikkelen.' Volgens de actrice is het dus van essentieel belang dat haar collega's het heft in eigen handen nemen en terugvechten tegen het objectiveren.Julianne Moore wil op haar beurt dat het publiek de studio's meer gaat pushen om gendergelijkheid op het scherm te brengen. 'Stem met je geld', vertelt ze aan The New York Times. 'Ik weiger om naar de bioscoop te gaan om een film te bekijken waarin enkel mannen de hoofdrol spelen.' Gelukkig voor Julianne komen er dus deze herfst heel wat films met vrouwen in originele rollen uit. (AB)